Uppd.3

X Ro fram och tillbaks tvärs över älven
X Se hela Gudfadern-triologin (håller på med sista delen nu men den blir avverkad innan sömn)

0830.

Har rott en sväng, blåste en del så det gick inte jättefort. Har ont som tusan i högerhanden nu, har i alla fall inte ont i fingrarna längre vilket känns skönt.
Just nu lyssnar jag på Gran Torino av Jamie Cullum (feat Clintan i denna versionen), fick lite lust att se den filmen nu ändå fast jag inte ens vet vad den handlar om egentligen. Får nog låna den av storebror D och se den någon dag. Känner mig sugen på att köpa fler filmer nu också, Män som hatar kvinnor, Patrik 1,5 och Benjamin Button, ska kolla priser senare, inte omöjligt att de inhandlas om de finns till vettigt pris någonstans. Köpte i alla fall Slumdog Millionare och 6 points igår så de ska jag också ta och se. Mycket nu, ska försöka koppla bort allt överhängande jobbigt nu de kommande lediga dagarna, det behövs.

Nu ska jag stoppa musiken och se film adjö.
Har adderat 3 punkter i föregående inlägg, nu börjar
"uppdatera varje dag för status"-inläggen komma så jag orkar inte mer just nu.

Gamla minnen som väcks till liv

ett ynka år lyckades du bli den viktigaste människan hittills i mitt liv, trots att jag hela tiden försökte ta avstånd (märker jag nu när jag läser texterna). Och någonstans kring uppbrottet förändrades jag och blev till någon jag inte alls tycker om. Det var du som gjorde mig till den jag var, till den jag blev efter alla motgångar under hela grundskolan, jag har aldrig insett det förut. Såklart hände andra saker i mitt liv då som också hjälpte till förändring men utan dig hade jag aldrig blivit den jag är idag, hade saker och ting blivit annorlunda hade jag kanske varit ännu längre fram men det får jag aldrig veta. Trots att skoltröttheten slog klorna i mig ordentligt redan under första året på gymnasiet mådde jag bra när jag hade dig. Jag var lycklig stundvis vilket jag nog inte kan säga att jag var någon gång på flera år innan det, bortsett från skolavslutningen i nian då jag visste att jag äntligen skulle slippa undan allt som varit, åtminstone den dagliga påminnelsen. Försöker att inse att det är över, fortfarande, det sista försöket var ett rop till intet utan respons. Det är bara att jobba på att glömma.

A slow walk down the memory lane och allmänna konstateranden och slutsatser
  • Sittandes på bussen fånleendes
  • Bli betrodd att vara efterbliven under hösten i ettan där då hjärnan slog av helt
  • Första förälskelsen, som helt plötsligt gick upp i rök (personen i fråga alltså, känslorna dog ut långsamt)
  • Första kärleken, som aldrig fick utrymme att växa och bli sån kärlek men som blev ett älska
  • Ettan på gymnasiet var nog det bästa skolåret ändå (om man inte ser till själva skolarbetet), alla människor som var så nya och så väldigt fina. Trean var mest fin tack vare foto och Island, i övrigt mest ångest (över tidigare lathet)
  • Tyskarna! Satt och funderade över ett namn jag nämnt några gånger men kom inte på vem det var, nu trillade polletten ner. De var söta, undrans vad som blivit av dem.
  • Gnällde över 40 dagar, tänk om jag vetat då att det skulle gå 3 år utan ett ord.
  • Andra människor har alltid haft stor påverkan på mitt humör
  • Isklättring 24/3-06
  • "Du är en feg liten hare som inte gör mycket väsen av dig. Chansen att du satsar på artistyrket är lika med 0,01%. Det är inget fel med det men ibland kanske du måste tuffa till dig lite. Hur ska du göra om du är kär
    och inte vågar berätta vad du känner? Ska du välja att vara utan honom/henne då? Man har det inte roligare än man gör sig så att säga. Sen får man det man jobbar för."
  • Har alltid varit väldigt lat (och klagat mycket)
  • M som såg skolfotot på mig från nian haha gud ville dö när han berättade det
  • Messiah och The 4400 var bra skit (bandit 106-3 också)
  • Sagan vi skrev du och jag, minns den inte riktigt. Men det var en björn med och jag blev räddad undan den av dig och sedan gick vi in och drack varm choklad.
  • Pirrigt första möte, var hög på lycka efteråt. Och som jag senare skrev om i kursen Litterär gestaltning, minns lärarens kommentar om kärlekshistoria. Har ångrat mig mer än en gång över saker jag sa den dagen, och att jag inte ville ses dagen efter också. Så kan det vara.
  • Yran 2006, upptäckte Jamie Cullum där och då, som tyvärr fallit i glömska fram till nu.

Gammalt

Nattankar.
Tors 18 okt 2007 04:04 (Uppdaterad Tors 18 okt 2007 16:26)
Jag saknar känslan, känslan av trygghet, av välbefinnande.
Jag saknar beröringen, beröringen som gav rysningar i hela kroppen.
Jag saknar närheten, armar som håller om mig, mjuka läppar mot mina.
Jag saknar att ha någon att somna brevid, och att slippa vakna själv på morgonen.
Jag saknar allt som kunde ha varit, men som aldrig blev.


Inget finns kvar, inget förutom minnet av det som varit,
förutom längtan efter allt som kunnat bli.


Ensamhet, tomhet och en blandad känsla av saknad och längtan.
Ett svagt hopp om att en gång kunna återfå känslan, beröringen och närheten.
Ett hopp om att en gång få uppleva allt det som inte blev, men som kunnat bli.
Ett hopp som sakta dör, släcks allt eftersom dagarna, timmarna, minuterna går..
Ett ännu svagare hopp om att någon en dag ska väcka hoppet till liv.
Väcka hoppet och ge mig livet tillbaka.



Det är ganska kul att läsa gamla arkiv.

0829.

Idag säger vi bara grattis till storebror D och hans S som förlovat sig, visserligen för snart en månad sedan (den första) men ringarna kom inte förrän idag så vi fick inte veta något förrän för några timmar sedan. Och så 12 dagar kvar till nedkomst, mycket på gång nu, för dem i alla fall.
Jag längtar efter att ta tag i mig själv och mitt eget liv, just nu finns inte orken men någon dag kanske. Har fortfarande inte skrivit något i boken jag köpte, borde göra det. Mycket jag borde men lite som blir gjort. Har i alla fall sett Date movie nu och den var inte särskilt bra, så kan det vara. Blev inget "bara" ovanstående stycke, så kan det gå.

+ Sömn inom kort
- Huvudvärk på gränsen till migrän (litet + att det trots allt gick över efter tre ipren)
- Mitt rum som är i stort behov av städning

0828.

Ser ut att bli ledig till veckan, bortsett från 2.5 timme på torsdag. Behövs nog. Fick beröm idag, man är väl bra på det man gör (tydligen). Lektionen igår gick väldigt mycket bättre än sist, kluring på hur att göra till veckan får bli sysselsättning under morgondagen.
Var ute med bror 1 och 3 och metade i eftermiddags, fick ingenting först men sen så dök vi på ett stim där även min mask dög. Drog upp en 4-5 stycken i matstorlek (+ några småttingar) i slutändan i alla fall. Blir smaskens.

Nu sömn, lång sådan hoppas jag på. Godnatt och adjö.

Metverktyg

0826.

+ Skrattande barn
+ Kortbetalning på bussen, särskilt när apparaten inte fungerar
+ Att bror inte jobbar kommunalt och alltså får lön före mig, han blir så generös då
+ Halvsjuka småbarn, de blir så trötta då att de mer än gärna sitter och kramas (totalt egoistiskt sett)
- Halvsjuka småbarn, snortorkning är mer äcklande än bajsblöjor
- Säga nej till jobb, iofs på grund av annat jobb men ändå. Bättre timing hade varit fint

   Finns inte mycket mer att tillägga, sitter i stan just nu och väntar på maten som beställts, 18 minuter kvar till ankomst. Fick tider för jobb i september, lyckades få byta runt lite så jag kan köra, woho. Får dock tre stängningar i utbyte, sena dessutom men äsch man kan inte få allt. Får ju fler timmar därmed och det är ju inte helt fel.

   Tvspel är tråkigt, i alla fall de som bror spelar. Buhu.

0824.

   Jobb, glass, middag och bärplockning är vad min dag bestått av. Det senaste även på jobbet, det är inte fy skam att få betalt för det faktiskt. Bärplockningen involverade även 180gradig vändning av bil på vääääääldigt smal skogsbilväg med djupa diken på bägge sidor, men det gick det också. Till slut. Chaufförerade mamma under hela bärjaktstransporten tjoho. Körkort längtas efter men känns fortfarande avlägset. Måste korta dubbellektionen på torsdag och ta bort hela dubbeln på fredag på grund av jobb men vad tusan man kan inte få allt. 40 mins körning får jag i alla fall och det kanske räcker med tanke på mitt nuvarande tillstånd med förkylning. Har ju tre dubbellektioner till veckan att se fram emot (pöh) så jag ska nog klara mig. Måste försöka få tag i schema för veckorna som kommer efter den och boka in fler lektioner iom. alla avbokningar som blivit. Måstemåste. Teoriläsandet står det iofs fortfarande väldigt stilla med så det är väl inte jätteakut egentligen.
   Mycket om jobb och mycket om körkort just nu men om man vill kan man ju läsa första meningen och skippa resten såde.

+ Sovmorgon imorgon, ända till 7.45 vilket innebär hela nio timmars sömn i natt! Känns som lyx numer.
+ Massa blåbär i skogen
- Frånvaron av hallon i krokarna härikring

      Appropå ingenting så nyser jag som en tok just nu. Det var allt, over and out. Eller just, köpte jättegott te på kvantum idag, med skogsbär och havtorn (ica's I<3ECO), med honung och en liten skvätt mjölk i (mest för att slippa bränna sönder smaklökarna) är det mumma. NUSÅ NATTI

0823.

   Ingen film idag heller. Men blåbärsplockning har jag sysselsatt mig med en liten stund i alla fall, så paj blev det idag också, klippte i lite rabarber också och gott blev det. Går inte att misslyckas med paj, tips till alla matlagningsklenisar, enkelt både till varm- och efterrätt. Enda skillnaderna är äggstanningen till den ena och vaniljsås/-glassen till den andra, tror ni kan räkna ut vad som hör vart.
   Funderade på att ro en sväng men spar det till imorgon om inte regnet bestämmer sig för att vräka ner, gäller att bli så kurant som möjligt innan morgondagen nu så. Är en bra bit på väg fakiskt, lite slemhostande kvar och stundvis nästäppa men det är utståbart. Tänkte bli helt frisk under natten såde. Får väl se hur det går haha.

   Appropå ingenting så blir det nog vattengympa framöver, Mina skulle kolla upp platser osv och återkomma, svindyrt men vafan behöver någon regelbunden sysselsättning om jag ska komma igång. Blir fan ingen hårklippning innan jag kommer under närmsta tiotalsstreck nedåt på vågen, vilket förhoppningsvis ska uppnås innan jul i alla fall även om det är låååååång väg dit. Blöärgh men så går det när man är lat. Alldeles för lat.

   Nu natt, adiou.

0822-2.

   Tv kan jag väl sammanfatta min eftermiddag med, det och fika med ma&pa och moster&morbror, och så bildvisande från bröllopet och lite semester vilket jag även borde kirra upp här men det kommer väl någon gång när jag har mer lust och ork. Just nu ligger fokuset på tillfrisknande, ska försöka avverka filmerna där imorgon som jag sagt att jag ska se tusen gånger nu. Det orkas som inte med efter jobb, förstår inte vad jag gör av de eftermiddagarna och kvällarna men det är säkert på något bra, typ sömn.
   Har funderat lite på att börja gräva i det som varit och försöka sätta ord på det, men jag vet inte om det är värt det, om det blir bra i slutändan eller om allt bara blir jobbigt åter igen. Vet heller inte om det går att sätta ord på det, och om det går, om det blir mer än en mening eller två.
   Känns som om jag sysslat med det här förträngandet alldeles för länge nu, jag behöver få avslut och se om jag hamnar på något nytt plan om jag lyckas ta mig vidare, även om det i nuläget känns väldigt avlägset då jag för det mesta inte ägnar några tankar åt saken. Men när de väl kommer, tankarna alltså, har de en tendens att klamra sig fast och riva sönder inifrån.
   Massa pladder nu men det är rätt stort ändå, frågan är vilken utkomsten blir och om det ens kommer göra någon skillnad.

+ Nässpray
- Människan som igår fick mig att, för första gången på flera år, känna mig tvungen att försvara och förklara mig och det jag gjort, trodde jag skulle få fortsätta slippa känna så men översittare finns verkligen överallt.
- Dampäckelungen som inte är värd att slösa vidare förklaring på.


   Sush, nja inte direkt, saker och ting står liksom ganska stilla. Som jag skrev önskade jag mig ett svar men det har ännu inte kommit så jag blir nog utan. Gäller M och ja det känns rätt löjligt att fortfarande inte ha glömt det men vad kan man göra. Lever på minnena fortfarande, hjälper allt som oftast under dalarna. Det å ena sidan och ett större inköp å den andra men det står bra nog stilla där också, går inte riktigt som jag vill med något just nu men det ordnar sig nog det också. Inget världsomvälvande med andra ord.

0822-1.

   Gårkvällens mobilbloggning kom fram typ... Nyss. Blöärgh.
Just nu är det i alla fall So you think you can dance på tvn och förkylning på mig buhu. Men den kurerar vi så gott vi kan. Har ju nästan hela dagen idag kvar på mig, och så imorgon får jag vara frisk bestämmer vi. Jobbigt att snora på ungarna på måndag. Blir till att korta ner och avboka lite lektioner till veckan också med andra ord, om nu inte M blir mirakulöst frisk sådär huxflux men det tror vi inte så som det såg ut under gårdagen.
   Blir alltså många timmar den här månaden, fler än någonsin faktiskt, så kan det gå. Jag som trodde jag skulle bli utan. Jaja nog om det dåva.
   Tog steget igårkväll innan nedstängning, fy vad hjärtat bankade hårt och det var lite nervöst idag men inget svar fanns och det var väl skönt på ett sätt, fast det blir som lite väntan ändå på ett annat så nu sitter jag som upptagen haha. Fegis ända in i märgen. Nåväl vi får väl se. Kommer bli arg på mig själv för att jag gjorde som jag gjorde om ingen respons kommer, och samtidigt vill jag inte ha någon för det skulle kännas konstigt. Meneh.

   WAH Sonyakoreografi åh, hon är fantastisk. Hoppas det blir braaaa. Nu koll adjö.

Kollar friidrott. Eller är det vuxenfilm


Kollar friidrott. Eller är det vuxenfilm?

0820.

   Kort dag idag, sov när jag kom hem, mycket skönt. Sedan pajbakning till morgondagen (Linda står för fredagsfika åt all personal på jobbet ja hejåhå). Jaja det blir nog bra, hallon och blåbär och paj kan aldrig gå fel. Och så vaniljsås såklart. Ska bara komma ihåg att ta med mig dem imorgon det kan ju bli spännande. Tvtittande nu på kvällningen, såg Bolts andra rekord idag, sjukt. Gissade på 18.97 men det var till att vara väl optimistisk, men 19.20 är inte så pjåkigt det heller.

+ Gröööööööt. Så sjukt gott mm.
+ Klarar av larmet på jobbet, både öppning och stängning, duktigt.
- Folk som absolut ska på bussen förrrrrst, och alltså ställer sig längst ut på kanten mot vägen så fort bussen går att skymta
- Glömma smöret framme i typ två timmar (vilket är fallet nu, har fortfarande inte ställt in det)
-
World of world of warcraft

0819.

   Trött, känner mig sönder. Tack och lov för att ännu en dag är över. Aldrig mer körlektion tidigt på morgonen är i alla fall en sak som är säker inför framtiden, helt väck i skallen och tänkte helt fel hela tiden men så kan det vara, nu har jag i alla fall provat. Aldrig mer som sagt. Inget mer att tillägga har jag nu heller, nu blocket sedan sömn. Godnatt.

0818.

   Findag idag, trots regn och rusk. Och nu skiner solen! Rakt på min rygg, varmt ja. Ska snart hoppa över till sängen och sätta mig och bläddra i ikeakatalogen(!) som kom idag, och så lite körkortsteori såklart. Fick snurra runt en himlans massa idag, känns som om vi gjorde halva stan på de där 40 minutrarna, annars brukar det kännas som om vi knappt hinner iväg innan vi svänger tillbaks in mot skolan. Valuta för pengarna idag med andra ord. Imorgonbitti är det enkelriktat som gäller, sedan är det paus till nästa torsdag så då blir det nötanötanöta teori så jag är förberedd och kommer ikapp för nu är det himla ombytt jämfört med förut då jag hade teorin klar och körningen var helt obörjad med. Men det ordnar vi! Typ.
   Snart är project runway slut och strax innan sju är det friidrott, och igen vid åtta någon gång, får se om jag får se något av det, bror skulle nämligen komma förbi och dessutom ta hit några polare såde. Kan bli hur det vill med det mhm. Men nu! Tv och sängen väntar adiou.

0817.

   I morse var det väldigt tungt att ta sig upp när klockan ringde. Fy tusan. Men upp tog jag mig, stoppade i mig lite kräm och mjölk och sedan bar det iväg. Jobb till fem i tre och sedan iväg med bussen där de nu slutligen infört kontanttillägget så kan det gå. Skulle behöva köpa mig ett busskort fast tja, 12kr kontant är billigare än 16kr busskort så kan det gå när man myglar till sig barnbiljett hihi.
   Väl i stan gick jag upp till körskolan och satte mig ner och väntade och nervositeten kom krypandes fy tusan. Gick sisådär till en början, har inte kört särskilt mycket på sista tiden, knappt något alls faktiskt. Så kan det gå. Men det gick bättre och bättre. Satte andra fickparkeringen perfa så jag är nöjd över lag. Firade med att köpa mig grillad kyckling och grillpotatissallad på vägen hem, vilket fick bli dagens middag. Finfint.
   Startade film till middagsätandet och insåg för inte så jättelänge sedan att jag sett den här filmen förut men jag minns inget av den mer än att känna igen frekvenser av handlingen. Friday Night Lights äre.

   Förhoppningsvis är det lite lagom länge kvar av filmen, måste duscha och helst läsa lite (ännu hellre mycket) körkortsteori. Sedan blir det sömn, eller snart. Måste upp halv sex imorgon, åh vad jag längtar. Imorgon och två dagar till denna veckan, UNDERBART. Not. Men så kan det gå för att en ska ha góschema...

   Mycket pladder om ingenting nuförtiden men så kan det vara. Skriver mest för mig själv så leeeev med det om du nu känner dig tvungen att läsa. SÅDE. Adjööö

Dagens sysselsättning

   Önskeshopping, förutsatt jag haft lite mer figur än vad som nu är fallet. Fast några plagg skulle jag vilja ha ändå, tål att tänkas på.
Blev inget nu i helgen, kanske nästa om erbjudandet står fast.









Allt från
ellos

0815-2.

   Föregående inlägg var mest bara test. Så kan det vara. And it vuurkt! Provade på semestern men då ville det sig inte, så kan det också vara. Meneeeeeh ja.

Hejhopp jag i fläta här om dagen

67557de1b372cefe2e14cd2fd96cc715.png

Kolla varifrån!

Hejhopp jag i fläta här om dagen


0815-1.

Latdag idag. Var sugen på våfflor när jag vaknade så det fick bli frukost, med glass på såklart. Därefter fin film, The Brooke Ellison Story, hopphopphoppgivande film. Sedan åkte jag och mamma iväg för en timmes slit i landet, åkte därifrån 10l jordgubbar rikare och ~260kr fattigare (mamma i alla fall). Fint. Vidare till affären och sedan hem. Började göra tårta men maten blev klar mitt i så det fick bli paus där, åt pommes, rostbiff (i tjocka stekta skivor, mums) och beasås. Vällldigt gott. Sen gjorde jag klart tårtan och därefter mulade vi sådan. Ont i magen fick jag men gott var det.
Nu sitter jag mest i någon form av sockerkoma, blev helt nipprig av läsken till maten så jag var tvungen att gå en sväng där innan tårtagörandet. Jaja, ligger ju nedbäddad så det är bara att luta mig tillbaks och blunda när helst jag känner för att sova. Hihi.

1. Lanne
2. Tårta

0814.

   Jobb idag, sedan fantastiskt god lunch på Jack Rabbit Slim's, fläskfilé, klyftpotatis och beasås. Och så chokladpudding med vispgrädde till efterrätt. Åt så jag mådde illa, usch vad plåga att röra sig efteråt. Gick hem och sov när jag kom hem, tänkte kliva upp klockan fyra men det var hopplöst att vakna så jag sov en timme till, sjukt skönt. Blev en tre timmar eller sårå. Blev tvungen att fylla på med socker då jag vaknade vid fem för att hålla mig vaken hihi. Fikade räkmacka framöver kvällen och lite annat skräp... Har varit fin dag ändå fram till nyss, jävla människor till att alltid förstöra. Tur jag har nån iaf.

0813.

   Jobb idag igen, något längre dag idag. Finte. I övrigt ingenting gjort mer än tv- (och dator)tittande och middagsätande. Tänkte ta itu med sista filmdelen men det varken orkades eller hanns med. Funderade på att skriva och tala om hur jag kände, men bangade, fick hjärtklappningar bara av tanken... Fy. En annan dag kanske, en modigare dag.
   Imorgon siktar vi på jobb, lunch ute och jordgubbsplockning. Itutagning med den sista delen och eventuellt viktigt (och roligt) telefonsamtal, måste försöka bestämma mig nu. Det är vad vi siktar på, sedan får vi se vad som blir av och inte. Fint!

0812.

   Jobb, mathandlande, maxmat, tv, middag och mer tv är vad dagen bestått av. Är alldeles jättetrött men snart får man sova. Efter Leila på landet och the bachelorette dvs. Blir jobb nästa vecka också, och vecka 37 och måndag till onsdag vecka 38, känns väldigt skönt att veta. Börjar körlektionandet nästa vecka också, hade bokat ganska bra tider (alltså inte mitt i dagen) så de ska pussla ihop schema imorgon som stämmer överens med körningarna så jag slipper avboka. De följande två veckorna följer ytterligare fem stycken dubbellektioner sen hoppas vi på att det inte behövs så jättemånga fler för då kommer jag bli ruinerad (med de femton kommande lektionerna kommer körkortet gå på 12k så, blöärgh). Har iofs undansatt så jag kan köra ytterligare 7 (och en halv) lektioner men jag hoppas verkligen att det inte ska behövas... Någon till lär det säkert bli, om inte annat så före uppkörning men förhoppningsvis inte alla fy tusan.
   Får för övrigt se nästa vecka hur det känns med dubbellektioner, alla säger att det är mycket bättre men som sagt, får se hur det känns. Skulle kännas bättre att ha 15 än 8 lektionstillfällen liksom, 8 låter så himla lite även om själva lektionstiden är densamma. Kanske blir dubbellektioner nu de första två veckorna och sedan enkellektioner mot slutet, får väl se vad Lasse tror blir bäst. Det går ju alltid att avboka och boka nytt, att inte boka och sedan hoppas på tid är det dock värre med då alla tider är slut i typ två veckor framåt hela tiden. Det är dock något bättre på den fronten nu än innan sommaren

   Är grymt sugen nu, får se om det blir något till helgen. Vore kalas.

0624 Visingsö.




1. Båten som tog oss ut på ön
2. Skulle åka
Remmalagstur, alltså häst och vagn.
3. Kumlaby kyrka
4. Ovanstående invändigt
5. Tänkte gå upp på tornet (som till synes är avtaget då någon farbror ville studera stjärnorna därifrån), men tog mig inte hela vägen innan benen höll på att vika sig. Detta var i alla fall den första (och sista) etappen på vägen upp.
6. Kyrkan utvändig.
7. Brahekyrkan
8. Framsida/ingång
9. Tornet (klockan hängde dock i ett annat torn en bit ifrån)
10. Kyrkan invändigt
11. Brudsilvret, vägde 4 kilo eller nåt.
12. Semestrande remmalagshäst utanför brahekyrkan
13. Se ovan. Störd av insekter.
14. Visingsborg örtagård
15. Några favoriter (översta till vänster gör sig bättre på stor bild)
16. Visingsborgs slottsruin där ryska krigsfångar hölls fängslade under början av 1700-talet.
17. Söta bodar, vi köpte rökt sik i den näst längst till vänster som vi mumsade i oss på knäckebröd senare på kvällen.
18. Skjutsen hem i antågande.

0811.

   Jobb idag med, lyckades hålla mig kvar till halv tolv så det blir en femtipeng extra hähä. Därefter lunchintag i form av broccolipaj och sedan promenad till gym och träning. Rodd, maskineri och en halvmil cykel var vad som togs itu med idag. Sedan vidare på coop för att titta på cykel som inte fanns. Hem, dusch (frös som en gris typ) och sedan middag.
   Sen upp och på med tvn och nu sitter jag här än. Blir sömn något tidigare idag då. Eller tja, ganska mycket tidigare då jag inte somnat förrän den nya dagen grott de senaste två dagarna blöärgh. På tal om sömn så drömde jag konstigt i morse (ja, jag fick sova lite mer i natt!), bland annat om trollkarlar och apor. Hejåhå.

0810-2.

   Sitter och är rätt förtvivlad just nu. Hittar inte igen min mp3spelare och har ingen som helst aning om det är jag själv som lagt den på något bra ställe eller om den blivit stulen... Buäh. Inte alls vad jag behövde just nu faktiskt. Och inte hittade jag någon sladd till brors gamla mp3spelare, och ingen till mobilen så nu sitter jag och för över musik via bluetooth, tar evigheter... Tjugo minuter (säger mätaren men den går lika mycket upp och ner som... något som går upp och ned väldigt mycket, var nere på en kvart för en liten stund sedan blöärgh) innan jag kan lägga över sista laddningen. Sedan återstår väl ytterligare en halvtimmes väntan eller så... Har inte tid med detta egentligen, borde sova. Eller försöka åtminstone, men med tanke på de senaste nätterna plus mp3bortablivandet på det lär det inte bli mycket sömn i natt heller... Hatar detta.
    Tröstar mig med Maggio i lurarna (de obekväma dåliga, de nya fina bästaste sitter på mp3n...) och försöker tänka ut vart- och när jag hade spelaren sist men det är helt status quo i mitt huvud, för ovanlighetens skull liksom...

      punktpunktpunkt

6.

"Ja har Majke Jackson i bilet och vetu han är död så han e vattne och himlen"
Flicka, 3 år

0810-1.

   Jobb idag efter näst intill sömnlös natt, sov väl en tre timmar eller så om jag slår ihop de stunder jag inte låg vaken. Gick okej ändå. Efteråt promenerade jag via kvantum för lunchinköp (2 korvar och en halvliters cola för en tjuga) ner till storsjön där jag satte mig och läste lite i teoriboken. 50 sidor har jag avverkat och markerat på hittills. Alltid något. Imorgon blir det promenad till gymmet och sedan träning tills mamma slutar mhm. Så i natt hoppas vi på bättre sömn annars blir det tungt imorgon... Jaja.
   Nu måste jag kila ner och göra en paj så jag har någon lunch resten av veckan, toodles.

   Insåg för övrigt nyss att jag tappat en dag och därmed feldöpt alla gårdagens inlägg... Men det är fixat nu. Väck man kan vara.

0619-Midsommar


1. Klänning
2. Okänd kid, bror 1, bror 2, Mike och Pettson
3. Bror 3
4. Renee, H2, bror 3 och bror 2.
5. Dans, bror 2 och Sara. Kan inte riktigt förstå att bebisen kommer om en månad!

0809-2.

Tänk att ett nummer kan etsa sig så fast... Walkin' down the memory lane, please join the ride.

och så lite
Thåström på repeat

0809-1.

Hade tänkt göra en seriös itutagning med bilduppläggning nu ikväll men jag håller på att slockna så det blir till att se klart denna delen av filmen (se hela tar för lång tid, 2½ timme till ungefär, trots att 1h11min är avverkad redan) och sedan sova. Längtar lite faktiskt.
Är hemmahemma nu, fint med riktig säng även om jag föredrar stan. Åkte i alla fall båt till Lit där bror bjöd på pizza och sedan vidare till mjärten där det badades (inte jag dock). Sedan hem och plocka jordgubbar och smultron som jag gjorde paj av, duktiga jag. Typ. Äldsta broren åkte för en stund sedan, får se om han återvänder till helgen eller om det inte blir förrän nästa. Hoppas allt går bra i alla fall, på tiden att han får någon form av rehabilitering mhm. Resten av hösten och vintern får jag försöka hålla igång honom haha. På tal om det kan jag nog glömma min gröna stapel idag, buhu. Men kroppen orkar inte och det är nog lika bra att lyssna på det. kan inte pressa sig varje dag.

I alla faaaaall så ska jag försöka ta itu med bilder imorgon istället, efter jobb och träning dvs. Sen blir det slut på trista milslånga textinlägg endast, tjoho alla jublar och gör vågen (åtminstone i mitt huvud). Men nu film så ögonen får vila någon gång. Toodles

0808-2.

Hohoho snart går dagen över i gårdag och så har ännu ett dygn passerat utan att jag egentligen vet vad som hände. Har i alla fall börjat ta itu med ännu en punkt på min lista, måste komma ihåg att ta med mig fortsättningen hem imorgon. Får inte glömma det för då måste jag börja om igen och det känner jag mig inte så sugen på faktiskt.
Åt pizza till middag och blev äckligt mätt och inte var det sådär jättegott heller, faktiskt. Kanske för att jag, som sagt, blev för mätt. Därefter såg jag färdigt filmen innan jag begav mig ut på promenad, tänkte gå till och på Frösön men där var stora mullrande svarta moln så den idén förpassade vi till en annan dag. Gick bort mot- och förbi jamtlibryggan och tänkte gå ut på en brygga alldeles bortanför, slängde en blick åt höger och fick syn på ett par som hade sex, vände chockat helt om och studsade därifrån med hjärtat klappandes stenhårt i bröstet. Var verkligen inte alls beredd på något sådant, och bruden kollade rakt på mig när jag kom. Fy vad jobbigt det var. Aldrig får man ha någonting ifred (och då syftar jag på mina promenader, deras situation försatte de sig i själva så dem struntar jag fullständigt i).
För övrigt är det väldigt mycket lättsammare att avverka 10k+ steg i stan än 5-6k hemmavid i skogen, kanske för att det finns mer att titta på (för mycket vissa gånger ...). Känns fint i alla fall. Till veckan tänkte jag ta mig till gymmet ett par tre dagar också, känns välbehövligt med lite toning haha.
Imorgon ska jag för övrigt leta fram körkortsteoriboken också, så har jag något att göra de dagar jag inte ska gymma i väntan på att mamma slutar (jag går till 11 hon till 14). Blir nog till att bo hemma nu i veckan, kontot är nästan tomt och jag har inte lust att flytta mera. Det är planen i alla fall, får se hur jobbigt det blir.
Känns som att jag är lite mer på G nu, jobb denna vecka sedan vet jag inte men det finns annat att fylla dagarna med, promenader i solen är alldeles utmärkt alternativ. Ro iväg med båten och solabada på udden vore också fint, får se vad vädret vill. Träning, lite jobb (för lite om man ser till pengarna men alldeles lagom om man ser till ork och möjlighet till annan prioritering) och teoriläsning. Måste ta med mig filmerna hem igen också, i alla fall hälften, om det skulle bli risväder. Nu är peppen här igen, det gillar vi.
(Ursäkta all text och frånvaron av bilder men jag orkar inte engagera mig i bilder just nu, de känns för mig oväsentliga och uteblir därför. Har ju semester-, yran- och kräftskivebilder att bjuda på så det återkommer senare, jag lovar.)

0808-1.

Så har gårdagen övergått till ny dag, utan att jag märkte det. Haha jag vet inte vad jag skriver nu om jag ska vara ärlig är helt sanslöst trött. Har i alla fall tillbringat kvällen sittandes i en carport med ett tiotal andra människor iproppandes drygt ett halvkilo räkor och tre kräftor. Och paj, kyckling, toasts och kaka. Sanslöst mätt var jag (nu är jag dock hungrig igen?!). Mycket fint i alla fall. Och mycket fin var jag! Typ. Good hair day (hair kväll), okej spackel, invigning av fina långklänningen och färg från promenaden tidigare idag (och igår). Inte varje dag jag kan se mig i spegeln och känna mig ganska tillfreds med mig själv men det tackar vi för. Och vi tackar blogg.se som sparar utkast när datorhelvetet dör (hatar den). Och tack till V som alltid är där och plockar upp mig och får mig på bättre humör pusspuss.

NU NATT bilder kommer imorgon eller så gnatt.

Mina berättade för övrigt om klockslaget tolv.trettifyra.femtisex igår (fredag alltså), det var tydligen den översta rubriken på aftonbladets hemsida när hon kollade in, why aren't I surprised? Just det klockslaget, inräknat gårdagens datum hade vi alltså alla nuffror i rätt följd (12.34.56-7/8-09). Nollan räknar vi då alltså bort eftersom den egentligen inte finns! PUSS. Godnatt. (kl. 01.23.45-6/7-89 borde alltså också varit ett sådant klockslag, ännu mer korrekt dessutom. För att tillägga extra intresse till detta kan jag tala om att jag vid det klockslaget (under det nittonde århundradet) alltså var exakt (okej, sekundvis vet jag inte) 17 dagar och 27 minuter gammal (och 17 och 27 blir?! 89, juste! (1+7 & 2+7) vilket sammanträffande). Historisk redan då hihi. Men godnatt på riktigt nununu!

0806.

Något bättre dag idag, har helt enkelt låtit bli att tänka. Blev ingen körskola då solen sken och det kändes vettigare att ta vara på den istället för att stekas inomhus. Sagt och gjort så jag packade ner filt, bok och saft och tog på mig mina ditintills oanvända gladiatorsandaler och traskade iväg ner till storsjön. Ådrog mig skavsår och plockade aldrig fram boken men vad tusan vem bryr sig egentligen? Väl nere kom jag på den fina idén att köpa mig en skrivbok och penna och skiva ner vad jag gjort hittills av mitt liv och vad jag vill göra i framtiden, något konkret att titta i när världen rasar och livet känns innehållslöst.
Traskade hemåt då ryggen började protestera och snörde på mig tygskorna istället och gick iväg till bokia. Hittade det jag skulle ha och gick ut igen, funderade hittan och dittan på om jag skulle köpa mig en mjukglass eller inte men tyckte det kändes onödigt så det struntade jag i. När jag nästan var hemma igen såg jag skylten på kiosken runt hörnet och kom på att magnum vore gott, så glass blev det ändå haha. En tiokronorstidning fick jag med mig också.
Därefter har dagen sett ut ungefär som nedan, bortsett från middagstillagning osv.

0805-2.

   Kraschbombang sa det så var vi tillbaks på ruta ett. Eller minus tre känns mer passande faktiskt. Vad tusan ska det bli av mig egentligen? Fortsätter det såhär blir det nog ingenting. Absolut ingenting alls. Jag är så less på mig själv, min oförmåga att ta itu med saker och ting. Gnälla över det är jag dock världsmästare på (om man nu kunnat vara det dvs).
   Imorgon ska jag försöka ta itu med körskolebesök, teorin måste pluggas in stenhårt nu. Gudfaderntriologin tänkte jag också ge mig på, få det gjort och känna att jag åstadkommer åtminstone något.
   Återuppta det jag försökt påbörja flera gånger måste jag också göra, promenader och framåttänkande. Kurrandet i magen först av allt. Därefter sömn som vi hoppas blir något mindre usel denna natt, det vore åtminstone ett steg i rätt riktning och sådana behöver jag några nu. Sanslöst att saker och ting växlar så fort helt utan anledning. Men peppen skall återfås så det så. Nu jävlar, typ. Måste få någon ordning på allt, nu.

0805-1.

   Blev inget mer jobb denna veckan, så gick från utlovad heltid till förmiddagar till heltid till förmiddagar till ingenting alls. Sucks a bit men vila behös, alldeles för mycket. Faktiskt. Jaja det blir nog bra, får förhoppningsvis jobba mer senare, måste hinna med körkort samtidigt dock... Måste ta tag i det nu. Nyss. Förut. Jaja. Mycket att göra och mycket att ta itu med men det ska vi hinna med och bra ska det gå och fint kommer det bli! PEPPPP. Livet känns bra nu.

0803.

   Jobb idag med, dock bara från 9-14 då det bara kom två barn på hela dagen... Skönt visserligen, kroppen behöver vila men jag var lite inställd på heltid denna veckan. Blir inte så, men jag fick som tur var de där två timmarna på förmiddagarna resten av veckan även om jag nästan fick tvinga mig till dem haha. Bättre än ingenting alls. Runt 200kr in och 20kr ut (buss) om dagen känns som en fair deal.
   Sov i alla fall tre timmar efter jobb, fika och diskplockning. Tokskönt. När jag vaknade blev det mat och tv och här sitter jag än. Måste ta mig härifrån och in i duschen nu snart sedan blir det mer sömn mhm. Fast glass ska jag ju ha först! Har suttit i typ en timme nu och fortfarande inte hämtat någon. Himlans karlar som ska hålla en fast! Fast det är ju fint det med.

      NU GLASS GODDAMNIT

Uppd.2

X Se cirkus
X Återuppta fotograferandet
84 Besöka minst en tredjedel (15) av europas länder innan min 30-årsdag
X Gå på bio själv (ice age 3)
86 Äta ute (på restaurang) själv

   Alla bra grejor försvinner så fort jag bestämmer mig för att skriva ner dem...

0802.

   Så var det över, bara sådär. Och om ett par dagar kommer det inte längre synas att festivalen ägt rum. Tråkigt, men min kropp hade nog inte klarat mer så det var nog lika bra. Jag har i alla fall massor av (mestadels suddiga) bildbevis, och glädjen i hjärtat över att jag faktiskt gick, trots att ingen annan jag kände gjorde det. Mycket fint har jag upplevt och gamla bortglömde minnen har återuppväckts. Nästa år hoppas vi på sällskap åtminstone en dag. Tredagars yrande måste nästan bli tradition från och med nu, trots kostnaden (fast tja, 1000 spänn för  ~15 spelningar är egentligen inte så farligt) så är det lätt värt det.
   Idag såg jag: Dead by April som var kickass verkligen. Därefter Hello Saferide som var ganska så fint, Annikas scenuttryck är väldigt spännande att iaktta (saknade Maia!). Sedan gick jag vidare till Hassle som var finfint, trots att jag fått skavsår i öronen av Hurtful var den skitbra live, och jag diggar hans hår verkligen trots att frisyren i sig är ganska så ful. Sedan blev det Amy MacDonald som jag inte riktigt tål efter this is the life-skiten men den slapp jag medan jag var där så det var också bra. Dock har hon gått och blivit blond (och nedbantad) så lite besviken var jag, hon ska ju vara mörkrööööööd. Diggar skotskan.
   Och sendå... Juste, Thåström som spelade (endast) en låt jag kände igen (refrängen, under verserna var jag helt lost), hade hoppats på lite Imperiet- och Skebokvarnsv.-låtar men tji fick jag. Lämnade ganska fort. En kort sväng förbi Petter som spelade vinden har vänt (enda jag kände igen där). Sedan hem en snabbis för att sedan gå till stortorget och invänta Presidenten. Tror det är första gången jag hört hans tal, och nästan längst fram stod jag, fyfan vilka grisar folk är. Trängsel var bara förnamnet. Lyckades behålla min plats någorlunda fram tills Lady Gaga spelade. Talangfull kvinna det där, att hon inte skulle kunna sjunga är sånt jävla bullshit, avundsjuka människor som startat det ryktet förmodar jag. Började gå bakåt en liten bit in i spelningen, orkade inte stångas och armbågas längre. Blev kvar längre än planerat, så bra vare. När jag till slut lyckades slita mig (under Pokerface, förklaring kommer nedan) skyndade jag ner till Timbuktu och fy så bra han äääär. Värken glömdes och det var omöjligt att stå still, inte alls så mycket folk som sist (krocken med Gaga) men röj ändå.

   Största pluset: Alla vill till himlen med Timbuktu. Finns nog ingen låt som drar igång folk bättre än den. Sick!
   Största minuset: Gagas version för dagen av pokerface, neddragen balladversion med pianokomp. Inte alls i klass med
denna versionen som faktiskt är bra. Hade förväntat mig röj men jag var nog långt ifrån ensam om att vänta på att tempot skulle höjas, det kom dock aldrig.


      Skönt att komma hem i alla fall, ska sova snart. Då jag kom innanför dörren funderade jag en kort stund på att sova i soffan med skorna på, tog mig knappt ner för att öppna dem... Men det gick till slut så jag slipper det. Tog en snabbdusch också, vad sjukt varmt att stå i trängseln så jag blev toksvettig och äcklig men det är sånt man får ta ibland antar jag.
   Kilade in till Nattis ett par gånger under kvällen också, hon slängde på mig cola och cheeseburgare vid första visiten och lite mera cola vid den andra. Det var nog välbehövligt bägge gångerna.
   Men nu ska jag ta med mig min huvud-, rygg-, knä- och fotvärk och gå in i köket och ta en ipren och sedan blir det sömn och hoppas på att jag slipper migränen som är på g nu, känns inte som att jag behöver det som tillägg till det andra men vi får se. It's all been worth it. Men godnatt nu godingar och puss på er.

0801-2.

   Le grand finale ikväll. Tiden får gå fortare nununu!





      Bl.a...(!)

0801-1.

   Nyss hemkommen från Yran. Mycket fint att titta på (inte idag dock, men Veronica Maggio och "I can buy you" + "Stronger than Jesus" gjorde kvällen värd ändå. Kan dock inte påstå att Mew levde upp till mina näst intill obefintliga förväntningar. Då jag kom ner spelade de ett gitarr+trumsolo, måste ha krävts en väldig koncentration för att spela i sån otakt så länge fy tusan. Fortsättningen var inte heller mycket att hurra för men jag var i alla fall där, jag tog mig tiden och orken att kolla på något nytt, det händer inte varje dag. Badhusparkenscenen väckte dock gamla fina minnen, Snook för två år sedan, hade glömt hur bra det var. Tankarna på det fanns som kvar i medvetandet då jag kom upp till torget senare och jag kom att tänka på Jamie Cullums spelning samma år som ledde till nyförälskelse, söt man med tokmysig röst. Också bortglömd nu, typ. Blöärgh.
   Maggio var vääääääldigt bra, lyssnar inte på henne särskilt mycket normalt sett (TV-reklamerna, typ) men oh så bra och oh sicken röst hon har.
   A camp var sisådär, Nina är en vacker liten kvinna med stor stor röst, hennes scenuttryck är ganska spännande också, väldigt mycket ansikte - framförallt hennes fantastiska ögon som liksom lyser även på avstånd. Tjosan. Och så har de förmodligen världens löjligaste basist, usch och blä.
   Har för övrigt jobbat idag, fick börja senare så jag kom vid 10.30, slutade dock inte förrän 18 så det blev lång dag ändå. Så skönt att äntligen vara färdigjobbad med de ungarna för ett tag framöver, duger ingenting till för någon av dem så. Jobbigt. Tacka vet jag mina små barn, trollena.


   Yrade ju runt igår också, då hann jag med att se lite mer (det fanns helt enkelt mer som var värt att titta på även om jag inte såg allt jag hade tänkt se...) Började med Sahara Hotnights som trots oförskämt dålig recension var mycketmycket bra, precis som vanligt. Trummisens muskler skulle vi inte tacka nej till, inte sångerskans långsmala ben heller. Och i kontrast till A camp så har de sjukt cool basist, vilka brukar vara rätt tråkiga sådär generellt sett. Fint! "Cheek to cheek" och "Visit to Vienna" var bäst. Den senare spelades som extranummer och var överlägset bäst av allt.
   Efter det vet jag inte vad jag gjorde riktigt, gick runt kanske. I väntan på Takida som skulle börja kl.22 alltså. Även de fick dålig kritik såg jag idag, undrans verkligen om jag och recensenterna varit på samma konserter... Var inte riktigt på röjhumör men under "Jaded", "Losing" och "Curly Sue" (den senare spelades som extranummer, även här det bästa numret under konserten) kunde inte ens jag låta bli att sjunga med lite. "Jaded" blev på det stora hela mer allsång än annan sång.
   Därefter begav vi oss ner på stråket och hamnade på Mark Twain då det var näst intill ingen kö där, det var trevligt att sitta en stund. Gick förbi Titiyo och lyssnade på två låtar innan jag gick vidare upp mot stortorget för att se damdamdam; Anna Ternheim! Mycket fint och en jag måste börja lyssna mer på (ja, jag lyssnade för dig också Andréa). "Summer rain" var fantastisk, gåshuud. En annan sak jag tänkte på var hennes Enorma fötter, långa tunna tunna ben som slutar i storastora kängor. Hon höll för övrigt roddaren jobbandes, hon spelade inte på samma instrument två låtar i rad så han fick springa fram och tillbaks haha.


(Jo, det var ännu bättre live. Mycket bättre. Obeskrivligt bra. Sjöngs bara med två körtjejor också.)

   Såg nyss att Maggio fick 2/5 av recensenten. GÅ OCH LÄGG DIG säger jag. Herrejävlar. Ingår "lovar att skriva dåligt om allt" som krav för att bli recensent eller?!

RSS 2.0