1231.



När man fortfarande inte vet.

Nu sätter jag i alla fall punkt för det här året, det har varit både bra och dåligt. Mestadels bra. Resumén kommer väl när jag orkat göra en.

Gott nytt år!

Uppd.6

X Köpa TV och blu-rayspelare PS3 (28 dec, 28 okt)
X Gå på riktig konsert (Melissa Horn, 13 november)
X Köpa stora mysiga tekoppar (30 dec)

Nytt!
95 Lära mig åka snowboard
X Avsluta kontakten med folk som tar mer energi än de ger (efter idag på 0 där)
97 Flytta från Östersund

1229.

Vad gör man med föräldrar som tycker att man ska nöja sig. Att man ska bosätta sig där man är född, träffa någon från stan, skaffa ungar och strunta i att ens undersöka möjligheterna någon annan stans. Som tycker att det är meningslöst att ens försöka..?
Vad gör man med människor som inte ser skillnaden mellan sitt eget liv och någon annans. Som tycker att det är onödigt att drömma för det blir aldrig bättre än vad det är nu.

Vad gör man när man inte längre står ut?

32 om 2009.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gick på yran själv, bio själv och konsert själv.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, jag fick äran att bli faster för första gången.
4. Dog någon som stod dig nära?
Nix.
5.Vilka länder besökte du?
Danmark, var över till Köpenhamn en kortis.
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Ett mindre midjemått, fler upplevelser. Gärna från resor. En egen lägenhet, det är det sista steget som fattas. Till hösten kanske.
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
10 september, Alex födelsedag. Mer vet jag inte, inget tror jag.
8. Vad var din största framgång 2009?
Att jag lyckades ta mig vidare ur en situation jag inte trivdes i.
9. Största misstaget?
Inget. Ångrar absolut ingenting.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte mer än vanligt.
11. Bästa köpet?
Kameran.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kameran, tågbiljetter. Kläder.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Köpenhamn, kameran. Melissa Horn på storsjöteatern.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Melissa Horns sånger.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, mycket gladare. Särskilt det sista kvartalet.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Rest.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Jag vet inte, inget tror jag. Velat kanske, men då hade kanske inte utgången blivit så bra som den blev.
18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med hela familjen.
19. Blev du kär i år?
Var det i början på året sedan innan, men det gick över.
20. Favoritprogram på TV?
The mentalist.
21. Bästa boken du läste i år?
Mark Levengoods böcker.
22. Största musikaliska upptäckten?
Melissa Horn!
24. Något du önskade dig och fick?
Klocka, fleecetröja, lyckas gå vidare.
25. Något du önskade dig men inte fick?
Nix.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jobbade, fick gratisfika på grund av fel tårta (efter beställning) och åkte till skogen för att hämta motorcykel.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Någon utlandsresa kanske.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Större men finare än någonsin.
29. Vad fick dig att må bra?
Konsert, yran, Buddy Holly, klara mig själv.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Jag vet inte, ingen särskild.
31. Vem saknade du?
Andréa! Jävla immigrant haha.
32. De bästa nya människorna du träffade?
Har nog inte träffat någon ny, däremot återknutit lite med en del gamla bekantskaper.


Den årliga resumén kanske kommer.

1222.

0 julkänsla, inte klar med klappinslagning eller -tillverkning. Kommer inte hinna med det senare heller. Har inte gjort någon knäck i år heller, inte bakat några knäckflarn eller något knäckebröd heller.
Fortfarande dryga jobbiga föräldrar som stör och stannar kvar halva/hela dagar vilket gör jobbet till pest.
Bilen är nu inte bara för stunden ofungerande utan stendöd. Vet inte varför heller, bror2 hade några teorier så bror1 får väl kolla på den någon dag. Blö.
Har huvudvärk till tusen.
Fått för lite lön, 54 timmar hade de missat på något vis. Så imorgon blir det liten lön och så blir det en extra utbetalning den trettionde...
Stressat som en dåre idag med hämtning och lämning av julklappar till/från mormor & morfar, handlande , tankande och postande.
Det enda positiva de senaste veckorna var paketet jag fick av gulle förra fredagen, och kramen jag fick igår. Eller ja, de flesta barnen i allmänhet (vissa i synnerhet ♥). Vet inte hur jag ska klara mig utan alla kramar och gos, men det ska nog gå.

Nu är det i alla fall julledigt för min del och det behövs, 75%stjänst i 1½ vecka och man är helt slut på grund av "punkt" två, sanslöst.
Har en del att stå i, det mesta under morgondagen (för mycket) så just nu känns allt övermäktigt och bara jobbigt och inte alls roligt, tappade motivationen helt efter två dagars slit där förra veckan. Nu vill jag bara krypa ner under täcket och stanna där till den elfte januari då det är dags för jobb igen. Blir förmodligen ganska mycket sådant också, mellan allt julfirande och alla människor. Nu blir det på riktigt paus från detta tills det finns någon form av ork och jag fått någonting uträttat som är värt att berätta om.


Och ja, håret är fortfarande alldeles för kort.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! Toodles.

1215.

Skitdag. Vaknade med huvudvärken från igår isittandes och när jag kom ut och skulle åka så dog bilen efter att ha startat två gånger och den tredje så hände ingenting alls. Fick sopa av pappas iskalla bil och köra rally in till stan. Tjoho.
Och nu efter att ha duschat såg jag hur jävla mycket hår som faktiskt är av, är närmre 15 än 10 cm som är borta. Hatar det och kunde inte hålla tillbaka tårarna. Hade äntligen börjat få lite självförtroende och känna mig nöjd med mig själv (hår gör jävligt mycket), nu ser jag bara fet och plufsig ut och jag vill slita av mig det lilla hår som är kvar och lägga mig och dö i ett år eller så tills det ser normalt ut igen. Funderar på om man kan gå tillbaks och kräva en hårförlängning så kanske det skulle kännas lite bättre. Jävla fitta, hoppas hon kapar ett finger eller nåt så hon inte kan förstöra fler människors hår.
Jul och nyår är inget jag alls ser fram emot längre, inte nog med att julkänslan inte infunnit sig ännu, nu ska man behöva känna sig ful också. Och kläderna jag tänkt till nyår kommer att få ligga på hyllan och samla damm. Känns totalt ovärt att ens försöka komma i dem till dess. Hataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Går och gömmer mig under täcket nu i några månader, med håret uppsatt. Så återkommer vi väl kanske när det känns lite bättre. Om några månader som sagt. Adjö.

Hippeastrum.



och den egentliga julkänslan har inte infunnit sig ännu.

1214.

Korthårig, migrän och tusen föräldrar/mor- och farföräldrar/syskon på jobbet. Dålig dag. Men luciatåget var i alla fall ganska fint om man ska se någonting positivt, och så var kakorna goda då såklart. Tyvärr. Åt alldeles för många.
Blir i alla fall uppsatt hår i ett halvår eller så och hemmaklippning resten av livet.

Men egentligen ska man väl inte klaga... Fick höra tråkig nyhet idag så vi sänder en tanke till P&L allihopa mkai.




Nu ska jag försöka sova bort huvudvärken och försöka glömma bort/komma över hårgrejen så jag slipper gråta imorgon när jag tittar i spegeln. Godnatt.

Sådär ja då var man korthårig igen

0-1f806e50614fc4da61a2b27d96dd300a.png

Kolla varifrån!

Sådär ja då var man korthårig igen... I fortsättningen klipper jag mig själv hemma.


Uppd.5

X ta körkort 18/11
X skrika så högt jag kan 8/12

Nytt!
91 Åka till Spanien och hälsa på Andréa
92 Köpa systemkamera
93 Få färdigt på rummet (upp med hyllplan + måla)
94 Sova i ishotellet i Jukkasjärvi

1213-2.

Dagen fortlöpte relativt innehållslöst utöver middagen hos storebror som nämnt i föregående inlägg. Var himla gott och mätt blev jag. Kolatårta till efterrätt satt inte fel heller.
Åka bil med pappa är dock ingen höjdare alls... Eller ja, han åkte med mig men i hans bil, hatar att åka med honom så jag kör hellre, men han skulle såklart påpeka både det ena och det tredje och försvara sig med att han minsann aldrig gör så. Mmtjena ungefär. Jag har mått jättebra och varit på jättebra humör men han gjorde mig verkligen irriterad så ja nu är jag väl inte allt för glad. Men nästa gång tar jag nog egen bil, eller så stannar jag om han säger något och går hem eller dit vi ska beroende på åt vilket håll det är närmast. Vill skrika åt honom, blö frustration.

Jaja, update på de senaste dagarna var det ja. I fredags gjorde jag inte så mycket mer än jobbade, handlade, gosade lite på bebis och virkade. Igår gjorde jag ännu mindre, virkning, besök från mormor och morfar och julkonsert i kyrkan var vad som skedde. Konserten var sådär, duktiga musiker och duktig ledsångerska men dåliga låtar, gillar de lugna stämningsfulla jullåtarna bättre än de klatchiga dängorna. Men de sista två låtarna var himla bra i alla fall så betyget blir väl övervägande bra tack vare det. När vi kom hem käkade vi lite och såg Flickan som lekte med elden som var väldigt bra den med. Filmerna är faktiskt snäppet bättre än böckerna och det händer väl ungefär aldrig men så tycker jag i alla fall, mycket tack vare Noomi Rapace och karaktären Lisbeth, önskar jag var mer som henne. Får se hur Luftslottet som sprängdes är, var inte jätteförtjust i boken direkt men vi får väl se. Filmen är nog bättre så det blir kanske bra där också.
Idag har varit en än mindre produktiv dag som sagt, satt bänkad vid tvn från det att jag klev upp tills vi åkte in för middag.

Förresten så fick jag lite smakprov på framkallningarna i fredags, tre stycken 13x foton. Kan tyckas lite onödigt att skicka bara tre bilder men det kommer väl mer till veckan kanske. Hoppas jag, är nyfiken.

Nu är jag ungefär tröttast i världen så jag ska ta och sova så jag orkar kliva upp imorgon. Klippning och sedan jobb. Godnatt.

Middag på restaurang Storebror höh

0-2c5b67527fd9563d767f433ee5c371e6.png

Kolla varifrån!

Middag på restaurang Storebror höhö


1213-1.

Nyvaken och uppsvälld, blö. Ser ut som skit och känner mig ungefär likadant, blir kanske bättre när jag fått i mig lite mat vilket blir nu. Återkommer med update om de senaste dagarna senare idag.

Adios för nu.

1210.

Oproduktiv dag, vaknade upp med huvudvärken isittandes från gårdagen. Tänkte stänga av väckaren och somna om men tog mig ner och hämtade köttgryta och gelé i alla fall, orkade inte koka någon gröt.
I övrigt har jag inte gjort mycket alls idag, promenerat en sväng, 3.5-4km någonting där jag gjorde utfall också på vägen tillbaks (alldeles efter vändningen). Lite taskig planering kanske med tanke på att musklerna blev väldigt mjölksyriga men jag tog mig hem och jag kan fortfarande röra mig åtminstone. Får se hur det går imorgonbitti.
Bakade den där mjuka pepparkakan med lingon också eftersom bror m.fl. skulle komma förbi efter byggandet så. God blev den och jag fick bebis påslängd på mig direkt när de kom, försökte protestera livligt men jag fick allt behålla skrutten... Närrå. Mysigt i alla fall, lillskiten kan ju skratta och le nu också utöver att han är mest vaken och blivit jättestor. Ja jag säger då det, så fjantig man blir men det är fint det också.
Kom ihåg att ta med den rena tvätten upp förut också så imorgon ska den väl vikas in så jag kan använda tvättkorgen igen. Appropå det så var det ingen nytvättad tröja Albin låg på igår Victor, hade väl inte slängt en nytvättad tröja på golvet heller.

Har haft lite mys här uppe nu på kvällskvisten, eldat ljus. Finfint. Så nu sitter jag och steker i värmen, helt sanslöst vad fem små ljus kan ställa till med. Men det blir till att ställa upp fönstret lite sen så.


Nu ska jag skriva i femårsdagboken och sedan är det nattens, 05.50 ringer klockan imorgonbitti. Godnatt.

1209.

Började dagen med grötfrukost, idag också. Risgryn denna gången. Kände mig sugen på det och tur var väl det för då slapp jag koka hallonsylt hihi.
Därefter blev det tvätt och vikning och hängning och mera tvätt. Men nu är det gjort för någon vecka framöver i alla fall, sköntskönt.



Tvätthjälpen.


Efter det tog jag bilen till skogen (okej jag behöver inte ta bilen för att komma till skogen det räcker med att gå 50 meter men till en annan del av skogen så att säga) för att "plocka" granris. Sagt och gjort och årets julgran hittade jag också. Finfint blir det nog.
När jag kom hem blev det bygge för hela slanten, fy huun vad illa det gick. Sprack inte väggarna sönder så var sockret stelnat och tvärtom. Brände mig på pekfingret också så nu sitter jag med en blåsa mitt på fingertoppen buhu. Menmen till slut så gick det i alla fall, skevt och vint men med en hel massa kristyr och nonstop på så syns det inte lika väl. Bild kommer när det är snöat osv. Kristyrade även grisarna, klockan och hjärtana som bakades igår. Blir bild på det också så småningom.
Efter det har jag inte gjort så mycket annat än ätit. Omelett idag igen vilket inte alls är bra, tål inte äggvita såatte, pepparkakor och mera mat.


Kakorna. Kristyr (äggvita) även där med. Stackars mage hejåhå.


Det enda jag kan minnas att jag gjort utöver det vanliga (dator och tv) är beställt almanackor, tre stycken och fy huun igen för det, tog väl tre timmar eller så innan allt var klart med bildletande, klippande och uppladdning osv. Men nu är det klart och fraktfritt fick jag det.
Är nöjd med dagens avklarade ändå, blev en del så nu är det bara städning, sängbäddning och bakning kvar. Och så leta den där nedrans paketkalendern som jag aldrig hittade igår.
Justja, ska knyta ihop en bock imorgon också. Virkning är också dags att prioritera men det blir tidigast fredag efter jobb. Sedan så! Full rulle.

Nu ska jag ta och sova så jag tar mig upp imorgonbitti. Godnatt.

1208-2.

Sitter just nu med frukostbröd med smör och messmör på mellan tänderna. Gottgott.
Har sedan sist gått med hunden, ätit ostomelett till lunch, letat tidigare omnämnda gardiner och även hittat igen dem sorterat en miljard papper som tidigare låg utspridda i drivor lite överallt på mitt rum och betalat två bortglömda räkningar. Därefter åt jag middag och sedan blev det pepparkaksbak så imorgon ska det byggas hus. Får se om jag kommer ihåg då hur jag tänkte idag, kan bli spännande.
Känns som att jag fått lite gjort idag i alla fall. Vattnat murgrönorna har jag gjort också, det behövde dem minst sagt.
Nu ska jag bara skriva i femårsdagboken, fli undan från sängen och sedan läsa en liten stund för att försöka varva ner, får se hur det går med det. Med Badgers sleepbalm på brukar det gå hyfsat så vi hoppas på det.
Imorgon ska jag upp klockan tio igen och äta mannagrynsgröt, kanske ska ge mig på att koka lite hallonsylt också det är så mycket godare till än kanel och socker... Har en hel del att göra imorgon så det gäller att ladda ordentligt, nu först skriva och sedan sömn som sagt.

Godnatt.

1208-1.

Det är svårt att stämma en sedan tidigare helt ostämd gitarr. Det var vad jag sysselsatte mig med i förmiddags.
Nu ska jag ner och göra eld och sedan vidare ner i kaoset i friggeboden för att leta julgardiner, håll tummarna för att jag hittar dem.

Tjing.

1207.

Jobb idag, dock sista på treveckorsviket som blev till ett 2v+1dagsvik istället då den jag jobbade för tyckte att det var meningslöst att vara sjukskriven längre... Men på fredag ska jag jobba ändå, ska bli skönt med tre lediga dagar nu faktiskt. Har en del att göras.
Sov en stund när jag kom hem då jag höll på att få migrän, vaknade upp vid halv nio och kände mig lite bättre. Sedan dess har jag suttit här, och nyss började den inre stressen komma krypandes. Hatar detta.
Ska kila ner nu och kanske ta mig något litet att äta.
Godnatt.

1206.

Vaknade upp när klockan ringde och tog därefter alldeles för lång tid på mig att göra mig i ordning så det blev stress och köra i räserfart för att hinna. Men jag var framme i gott om tid före dopet för Nattas småbröder, dopingen var fint och ungarna jätteduktiga. Så söta. Vidare till församlingshuset för fika, smörgåstårta, pärontårta och violtårta, hugaligen vad man smockade i sig. Och så hallonsoda ur glasflaska från läskback, det är väl nostalgi om något. Jaffa blodapelsin var visserligen min smak då backarna begav sig, härliga tider. Då behövde man inte bekymra sig över att eller hur mycket sådant man hällde i sig.
När det var färdigfikat, fotograferat och flamsat med tanterna åkte jag vidare till Lillänge för att fördriva tiden lite, gick in på Lindex och provade klänningar. Hittade två fina som jag mycket väl kunnat tänka mig, synd bara jag aldrig går på tillställningar där man inte känner sig överklädd i klänning.
När butikerna stängde åkte jag hem till bror som skulle bjuda på middag, söndagsstek. Andra söndagen i rad han bjuder nu, tycker han kan hålla fast vid den nyskapade traditionen nu haha. Gottgott var det, och så efterrätt på det. (Fett och kolesterolfri!) Glass med hallon och kola-/chokladsås. Gottgott. Eller ja, kolasåsen till var ingen höjdare men det var väl lika bra.

Nu ska jag i alla fall ta tag i sömn, imorgon ska det jobbas. Förmodligen blir jag ledig efter imorgon fram till fredag då en annan på avdelningen jag är nu skulle ta en semesterdag. Så kan det gå när folk inte har tålamod... Menmen, jag ska nog klara mig ändå. Har annat att fixa nu i veckan som förhoppningsvis ska orkas och hinnas med, pepparkaksbak bland annat.

Godnatt!

1205.

Jahaja vad har då hänt sedan sist (inte i natt, utan förra lördagen). I söndags tog jag och mamma oss iväg till kyrkan för första adventsgudstjänst, det sjöngs och var rätt fint. Inte alls tokigt att gå i kyrkan faktiskt.
Därefter tog vi oss vidare till stan för mat och därefter fika hos moster, glögg och julkrusa, mums. Sedan åkte vi till Ås för Snö of Sweden-utförsäljning, köpte två julklappar och ett halsband och en ring till mig själv. Därefter var tanken att vi skulle åka på julskyltningen i stan men det blev det inget av, hamnade på maxi istället och sedan åkte mamma hem eftersom pappa inte kunde hämta henne halvvägs, jag följde med bror och hans tant till stan för julskyltningen. Den var dock i näst intill ihoppackad så det blev lite kolbulle (ingen höjdare måste jag säga...) i alla fall, äpplena missade vi. Sedan åkte vi hem till äldsta storebror för trerättersmiddag och fotboll. Skagentoast till förrätt, potatisgratäng och kyckling med zuccini, tomat och champinjoner till huvudrätt och gino till efterrätt. Och så Barca-Real på tv. Kan inte bli mycket bättre.

I måndags hände väl inget speciellt, de ordinarie på jobbet hade planeringsdag så jag jobbade med två andra vikarier. Spännande, eller vad man ska säga. Minns inte om jag gjorde något mer... Jobbade resten av veckan också så jag orkar inte skriva upp det följande dagar

I tisdags blev det hem en sväng för middag och sedan in till stan igen för inköpskväll kring stortorget. Köpte Coelhokalendern(!) som var slutsåld förra året innan jag hann få tag i en så redan där var jag nöjd med kvällen. Köpte även ett spel som mamma ska få i julklapp och en räserbil till Alexander. Därefter vidare till Thörners för fika. Prinsesstårta och varm choklad med vispgrädde, mer än nöjd. In på panduro där jag köpte mer garn och fleecetyg, och appropå det måste jag verkligen sätta igång med virkningen nu. Köpte en liten ängel på hobbyboden också innan kvällen var slut.

I onsdags åkte jag till mormor och morfar för lunch/middag, när jag kom hem efter det var det bara till att försöka hålla mig vaken, vid 18.20 tog det däremot stopp så jag la mig för att sova och somnade ganska omgående. Sov till 7.30 dagen efter (vaknade några gånger under natten men somnade om ganska på en gång så det bryr vi oss inte om). Var välbehövligt med långsömn.

Torsdagen innebar senstängning, 17.45 kom jag från jobbet och då åkte jag raka vägen hem. Orkade knappt äta middag men jag lyckades tvinga i mig en macka med stekt ägg på och två frukostknäcke med messmör.

Igår handlade vi efter jobbslut, därefter hem för tacomiddag och sedan var tanken att vi skulle titta på Flickan som lekte med elden men någonstans innan det tog orken slut. Gick upp och tittade istället på idolfinalen och av någon underlig anledning somnade jag inte förrän halv två fastän jag vaknade tio i sex. Fick förresten börja en halvtimme tidigare då Lina skulle ha samtal så långdag blev det.

Idag har jag tillbringat hela dagen i köket bakandes julkakor, kokos-, jordnöts-, havre-, kola- , signe-, skurna chokladkakor och rocky road blev det. Tror det var allt. Ska bakas mer i veckan också, knäckflarn, snickers, fruktkaka, nougatrutor och saffranskaka ska det också bakas. Och så knäck och pepparkakor såklart. Sedan tror jag att vi är ganska färdiga.
Käkade nyss middag och snart ska vi äta chokladmousse med marshmallows i. Får väl se hur det smakar, blev inte direkt jättebra konsistens så att säga menmen det går nog bra.


Ska ta tag i moussen nu snart, sedan vet jag inte vad som ska göras. Skulle vilja se Flickan som lekte med elden men det är för sent nu, får väl se vad som hinns med imorgon efter barndop och middag hos storebror.

Toodles.

1204.

Såja då har vi klivit in i ny vecka och ny månad. Update på vad som hänt hittills under veckan kommer imorgon (idag), nu ska jag sova. Har varit vaken sedan 05.50 men är inte alls så trött som jag borde vara, därmed inte sagt att jag inte är trött för det är jag. Tja nu drar jag igång med mitt tröttpladder, ska sluta.
Godnatt.

RSS 2.0