Varrrrför

   ...ska det vara så svårt? Bajs. Jag menar, ska det någonsin gå över?

Och mmsbloggning fungerar inte så efter nu försvinner jag till tidigast (nästa) torsdag. Lär vara välbehövligt tja. Menvafaaan.

0624.


Sitter just nu i Gränna, kom hit igår. Har tillbringat dagen ute på Visingsö, fint som snus. Tredje dagen in på resan och päronen är inte allt för påfrestande, än.
Imorgon blir det en kort sväng på byn för inhandling av polkagrisar innan vi åker vidare.

Ett av jätteträden i Avesta, vilket var första anhalten på resan.

0621.


Jovisst åker vi imorgon med Avesta som första stopp. Därefter följer Gränna, Ullared (ev Köpenhamn, ska kolla på det Andréa! Isåfall lördag troligtvis, hör av mig om det blir av!), sedan Kolmården och förhoppningsvis botaniska trädgården. Och så Sundsvall eller något på hemvägen.
Får se hur det blir med allt, men det är planerat som ovan i alla fall. Så efter detta borde jag i alla fall ha lite (massor) av bilder. Har packat med mig bägge kamerorna men har en känsla av att sonyn lär bli ganska mycket liggandes, stackarn. Kanske får tvinga på papsen den haha. Får se hur det blir med det också, bra blir det nog! Kanske. Hoppas vi i alla fall. Ha det finast. Pussokram!

ps. ser ni biet? ds.

0620-3.



Mamma bad mig fota tulpanen på bild 1, vilket slutade med ~50 nya tulpanbilder. Så nu får ni dras med sådana ett tag framöver. I alla fall imorgon, typ. Sedan slipper ni mig nog i 2(!) veckor. Lyllo er.
Vi börjar komma ganska bra överens, min wb och jag. Lär bli en långvarig kärlekshistoria. Pusspådet.

0620-2.



Detta var ungefär vad jag lyckades åstadkomma under gårdagen, blev inte alls som jag förväntat mig. Men sedan så deltog jag inte särskilt aktivt i firandet någon gång under dagen heller så det är egentligen inte konstigt. Då midsommarstången skulle resas och dansas ikring satt jag hemma och tittade på the pursuit of happyness, känns som ett bra val även nu i efterhand - finfin film och vid snabbvisiten på andra sidan efter filmens slut höll jag på att bli uppäten av knott så jag är glad att jag slapp vara där en längre stund.
Dagen idag ska nog tillbringas med packning och simsspelande. Antar jag. Måste komma ihåg att vattna blommorna också innan vi åker, hejåhå.

Förresten, min första tanke då jag vaknade (första gången) i morse bestod av blå avlånga rutor med vit text. Minns inte vad som stod i de små rutorna med ett flertal var det och texten blev grön då jag pekade (med vad vet jag inte?!) över dem. Ehe. Ehehe. Heh.

0620-1.

Har suttit och spelat the sims (2, fortfarande) fram till nu. Jisses vad tiden går fort när man spelar spel. Sovdags alldeles snart, ska bara borsta tänderna. Eftersom klockan är långt efter läggdags kommer ingen bild nu. Blev för övrigt knappt något fotograferat idag ändå så. Men något ska jag nog hitta igen senare idag sen jag sovit lite. Godnatt.

0618.


Sista jobbdagen idag, känns bra. Nästan det första jag fick höra idag när jag kom (efter "nnnnnga" - alltså "gunga") var "Linda jag har paket inne åt dig!" haha. Kändes konstigt och lite genant men fint ändå. Di är allt bra söta di där barna.
Fick de andra paketen idag också, hela tre stycken så idag har varit en paketöppnardag. Finfint. Så nu har jag tio små filmer att plöja igenom, utöver de som redan står i hyllan och samlar damm ehe, samt två kokböcker med smalisrecept så på den fronten ska vi försöka få lite ordning.
Imorgon är det midsommar och storebror har planerat en massa aktiviteter med början klockan 10.00 så det lär bli ordentligt med fläng. Bland annat skall paintballspelande och vattenskidåkning utföras, så det kanske blir till att ta tag i årets första dopp imorgon. Får se hur det blir med det, varken baddräkt eller iskylan i vattnet (och i luften för den delen) känns särskilt lockande. Vi får se som sagt. Suss och Natta är i alla fall bjudna så de dyker förhoppningsvis upp framöver kvällningen då Suss är färdigarbetad. Så vi hoppas på att ingen kläckning sker förrän tidigast natten till lördag, hihi. (Och Andréa - du hade självklart också varit bjuden OM DU VARIT HEMMA.)

Allt känns mycket mycket bra nu, har en hel del jag ser fram emot en hel del. Fint.

Filmerna är förresten följande: Any given sunday, Alvin och gänget, Ice age 2, The hottie and the nottie, Forrest Gump, Värstingarna, Changeling, Original sin, Friday night lights och Blind dating. Fulväder önskas ja.

0617-2.


Har spelat the sims2 i princip hela eftermiddagen. Och så har jag glömt att spara, glömt att spara och glömt att spara så jag har fått börja om från alldeles för långt bak flera gånger... Och nu slutligen så brann mina gubbar upp så nu måste jag börja om från samma alldeles-för-långt-bak-ställe igen. Åhh!
Daggkåpa 0617.

0617-1.


Det börjar nalkas ledighet, det firade jag med promenad efter jobbslut och lite testfotograferande. Det fungerade finfint. Bara vi lär oss komma överens han och jag om var skärpan ska hamna så blir det nog tokbra. Köpte mig en glass till lunch, gummisnoddar och tygsnoddar (och fick lite bling på köpet!) efter det också.

Bilden är den allra första jag tog, 0609.

0616.


Jobbjobbjobb. Händer inget särskilt nu utöver det, förutom paketväntan då men den slipper jag förhoppningsvis från och med imorgon! Så jag vet hur jag ska tillbringa helgen.
Bild från början av juni -07 (jag vet, jag måste ta nya bilder.)

Och Andréa, jo jag jobbar där. Och pappa skjutsar, men jobbar jag tider som inte stämmer överens med mammas schema varken början eller sluttid dagarna efter varandra så sover jag i stan. Såvetude!

Jajust, gjorde ett halvhjärtat försök till att fräscha på topparna för ett tag sedan. Gick sådär men inte blev det värre i alla fall. Lite kort kanske, men det tycker jag alltid. Det är bara en centimeter av så någon världsomvälvande skillnad är det icket! Mer än färre kluvna och svintoiga strån.
Smattrar för övrigt utanför mitt fönster nu. Nedrans påhitt. Måste kanske offra mig på fredag och vara med och spela lite. Fotografera måste jag i alla fall, annars blir jag arg på mig själv. NYA BILDER PÅ FREDAG LOVAR VI NU. Eller jag. Förvänta er några gulfläckiga va. Please do.

0615.



Ska aldrig aldrig aldrig mer äta pizza, vidrigt och allmänt djävulskap. Kände för att amputera magen där ett bra tag, fyfan. Nu blir det snart till att läsa lite bok och sedan sova, tänkte spela sims men det blir inget med det heller.

Det där med att uppfylla drömmar eller bara pricka av en struntsak på en lista över saker man vill göra är mycketmycket fint. Island var fantastiskt. Måste åka tillbaks.
Bild tagen mars -08 av bror D.

5.

   They belong to my past. Everyone is haunted by their past.
                                                John Nash, A beautiful mind

Hoho.


Trög idag med förjävlig huvudvärk så jag tillbringade kvällen (från 17.30 ca till 20.30) till sömns, hejåhå och värken släppte. Såg Hairspray (igen) vid 21.10, önskar nu att vi tittat på filmen på trean istället, tittar på slutet nu och den verkar bra. Huh. Footballfilmer är grejen. Borde införskaffa mig ett litet lager mhm.
Blir förmodligen långweekend med mamsen i september. Blir fint.

Bild från sommaren -07

Woh.

   Ännu en lång dag med jobb från 6.30 till 16.15, tjosan. Var dock inte lika trött som jag trodde jag skulle vara, var inte förrän jag kom till stan och skulle till att äta middag som tröttheten kom. Som en vägg. Hejåhå. Tog mig i alla fall till lägenheten utan att däcka, men det var inte med stor marginal. Nu har jag i alla fall badat och är klar för sömn bara håret torkat på och jag orkar bädda i ordning i köket.
   TÖRSTIG. Vatten ska jag ha, lyxa till det till tvn liksom, hähähä.

Blöh.


Jag vill ha passion (som han på reklamen ni vet. Bra.) Ungarna är helt hysteriska och jag får snart psykbryt. Tjosan. Men snart semesterrrr. Bara sex dagar kvar sedan hej finfin ledighet.

Bilden är från -07 någon gång.

För övrigt pisstråkigt väder så jag har inte testat min man särskilt mycket, men hittills är jag nööjd.

Liten blir stor.



Minns ni
knoppbilderna? Precis, dessa är dem - fast utblommade. Fint så det förslår!

0609.



Min nya kärlek kom idag, jag hoppas han är lika bra som han ser ut. Jag tror det.
Bilderna tagna igårkväll.

Lång dag.

   Jobbade fram till 17:30, trodde jag skulle få sluta 17 men icket... Nåväl. Hade i alla fall paket väntandes på mig när jag kom hem så nu blir det film, på riktigt! Därefter blir det sova. Tackochadjögodnatt.

Joy.



Köpte mig rosor idag som lite plåster på de själsliga såren. Mycket fint.
Var, innan det, iväg och röstade för första gången i mitt liv, efter att jag hämtat efterlängtat paket.

Blä.

   Fruktansvärt jävla skitless på allt, vill bara kräkas på alltihop - vilket jag snart lär göra med tanke på att illamåendet bara blir värre och värre. Jag vill inte ha det såhär, och framförallt så vill jag inte vara sån här. Jag behöver komma bort nu, från allt. Och alla. KRÄKS.

Sverige-Danmark 0-1

   Och tristessen är på topp. Matchfanskapet kan få ta slut nu så jag får sova. Och inatt blir det ljudlös avstängd telefon så jag får sova, även om nattliga telefonsamtal är rätt så trevliga. Jag behöver viiiila. Nu gör magen ont också. KANONERS. Har kommit på en punkt till jag borde lägga till på listan, nämligen "sluta gnälla". Vore fint. Men vad ska jag då sysselsätta mig med? Nä, just det.

Lista.

Här har ni den, listan över saker jag vill göra innan jag dör (påbörjad för något år sedan).
1 Hoppa fallskärm
X Åka till Island (08)
3 Åka vattenskidor
4 Bungyjumpa
X Ta körkort (09)
X Rida islandshäst (08)
X Åka bort utan föräldrarna (07)
X Åka bort helt själv
X Träffa någon från internet (06)
X Träffa Micke (06)
X Utföra någon form av klättring (05)
X Äta sushi (09)
X Äta bläckfisk (05)
14 Åka till Nya Zeeland
X Flytta hemifrån (10)
X Inreda ett eget hem (10)
17 Dricka minst en kopp kaffe om dagen under minst en veckas tid
X Gå till en riktig frisörsalong (09)
/ Besöka alla världsdelar (Asien (07), Afrika (96), Oceanien, Europa, Sydamerika, Nordamerika)
X Ta studenten (08)
X Titta på solnedgången tillsammans med någon jag tycker om (08)
X Bli kär (08)
X Kyssa någon (07)
24 Kyssa någon med piercad tunga
25 Pierca tungan
26 Ha ett one night stand
X Bli dumpad (07)
X Dumpa någon (07)
X Ta reda på vilka Sveriges 15 största städer är (Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Umeå, Gävle, Borås, Södertälje)
30 Besöka Sveriges 15 största städer - och titta på minst 2 sevärdheter i varje stad. Stryks ovan.
31 Kika på Big Ben
32 Gå på Louvren och se Mona Lisa
33 Åka längst upp i Eiffeltornet
X Träffa Andréas (08)
35 Sova under bar himmel
/ Skaffa jobb (vikarierar hittils bara och sommarjobb via kommun räknas inte.)
X Ro fram och tillbaks tvärs över älven (09)
38 Bjuda någon på (hemlagad) trerättersmiddag
X Åka någon läskig karusell (typ fritt fall eller bergochdalbana)
40 Plugga kriminologi (och ev.) psykopati/kvinnliga gärningsmän
41 Köpa alla Beckfilmer
42 Kasta sönder något
X Skrika så högt jag kan (09)
X Köpa stora mysiga tekoppar (09)
X Träna regelbundet (10)
X Gå ner i vikt (10)
47 Prova fenomenet näskanna
48 Stretcha/yoga regelbundet
X Prova spikmatta (09)
50 Bli rik
51 Samla alla disneyklassiker på dvd
X Köpa TV och blu-rayspelare PS3 (09)
53 Köpa TV-bänken jag vill ha från IKEA
X Köpa plommonsoffa
55 Gifta mig
56 Köpa villa
X Skaffa hund (03)
58 Skaffa unge
59 Köpa volvo
X Återuppta fotograferandet (10)
X Köpa ny kamera (09)
62 Ha picknick
X Äta chokladdoppade jordgubbar (09)
X Sitta mindre vid datorn -- kolla communitys osv. max 1g/dagen
X Sitta mindre vid datorn -- kolla communitys osv. max 3ggr/veckan (och hålla det på den nivån)
X Läsa minst 2 böcker i månaden (09 o. kontinuerligt)
X Ullared (98, 07, 09)
X Gå på Kolmårdens djurpark (09)
X Köpa polkagrisar i Gränna (08, 06, 09)
X Få lite färg på kroppen
X Må bra (bättre)
72 Åka till Alperna
73 Åka Vasaloppet
74 Läsa hela bibeln
75 Skapa något och få det publicerat (bok, fotografi el. dyl.)
X Se cirkus (09)
X Köpa bil (09)
78 Läsa ut alla böcker jag äger vid något tillfälle
X Se hela Gudfadern-triologin (09)
80 Utföra en hel tjej-klassiker (tjejvasan, vansbrosim tjejklass, tjejvättern, lidingöloppet)
81 Besöka alla huvudstäder i Norden (Stockholm (05+07x2), Reykjavik (08), Helsingfors, Köpenhamn (09), Oslo)
X Gå på riktig konsert (09)
83 Bila i Sverige
84 Besöka minst en tredjedel (15) av europas länder innan min 30-årsdag
X Gå på bio själv (09)
X Äta ute (på restaurang) själv (09)
X Bli av med längdångesten (09)
X Hitta motivationen och byta gym (10)
89 Prova vattengympa med vikter
90 Prova yoga
91 Åka till Spanien och hälsa på Andréa
X Köpa systemkamera (10)
93 Få färdigt på rummet (upp med hyllplan + måla)
94 Sova i ishotellet i Jukkasjärvi
95 Lära mig åka snowboard
X Avsluta kontakten med människor som tar mer energi än de ger
97 Flytta från Östersund
X Köpa teleglugg
99 Köpa ljuskänsligare zoomglugg
100 Simma med delfiner
101 Snorkla vid korallrev
X Köpa fisheye (10)
X Minska till under närmsta tiotal
X Minska till mitten av närmsta tiotal
105 Minska till under nästa tiotal
X Arbetsintervju (10)
X Bli kär (igen)
108 Byta jobb
109 Börja leva

Jag hade visst fel.

   Igen, man ska inte tro så mycket. Apa.

   Dagen har ägnats åt jobb, fick sluta en timme tidigare för barnen tog slut. Fin timing då kusin Karin tog studenten idag, så jag hann dit på två svängar för mottagningen. Lång dag idag, blir sömn nu.

   Förövrigt ett år sedan min egen student, och vad har jag gjort av det året? Inget. Helt bortkastat. LISTANFÖRFAN

.

   Tog järnhästen på en tur idag också, blev en dryg mil i slutändan. Svängde förbi bror för att se hur hönshuset tar sig, blir nog bra det där.

Peace out

090601



På väg till stan.
1. Storsjön
2. Roliga moln
3. Midsommarblomster! Första jag sett för i år. Och skärpan är inte där den ska nej.
4. Storsjön igen, enbart för den vita pricken i kullen på andra sidan - som är snö,
just det, snö i juni. IN NORRLAND ONLY. I alla fall om man bara räknar Sverige...

090522



I Sundsvall med tanterna, något som verkligen måste
göras om. Eller något liknande åtminstone.
1. Suss
2. Natta och suddiga jag

090521


Födelsedagstårta

090520



Ma&pas nya moppesikel.

090518


På väg hem från Sundsvall. Det var... inte gott om plats.

090409



Vill ha, fortfarande.

090303


Jag vill ha vinter igen, nu.

.

   Nu kommer femton inlägg av värdelösa mobilbilder följa. Så det så.

Nostalgi.


Fan.

Hejåhå.

   Jag kom på mig själv vid frukosten, kl.13:40, med att föra en vanlig konversation med min hund, alltså en monolog. Detta är verkligen illa.

Bilderna.



1. Bortre väggen. Ny hylla, nya växter - golv och hylla, tidigare ouppackade böcker samt nya påslakan.
2. Närarebild. Fick orkidén av brors svärmor i 20-årspresent.
3. Väggen mot dörren. Nya hyllor! (som egentligen ska sitta vågrätt) Nya växter samt en ny kruka (den övre).
4. Närarebild på nedre hyllan.
Fattas för övrigt en bok i Coelhosamlingen på övre hyllplanet på nedre hyllan, mamma har lånat.

Äntligen!

   Nu är jag nästan klar med mitt rum, det enda som saknas är färg på en väggsnutt sedan är allt done. Känns väldig massa skönt att ha lite ordning, nu gäller det bara att hålla efter. "Bara". Ehe.
   Har väldigt ont i ryggen nu, men känner mig ändå nöjd. Det blir nog bättre efter natten, förhoppningsvis. Aah, det blev så braaa. Bilder kommer senare när jag orkat fixa, ska nog inte ta allt för lång tid. HOLD ON 'til then

Framåtskridande.

   Har funderat lite över några former av utmaningar att ställa mig själv inför, som en del i listan över saker jag vill göra. Har nu prickat av två, samt två halvt (påbörjade). Känns bra. Listan ska som sagt byggas ut, har en annan också någonstans så det vore kanske en bra idé att sammanfoga de båda.
   Som ett led i detta har jag nu bestämt mig för att ta tag i boken "Bläckhjärta" av Cornelia Funke, som stått och samlat damm på min hylla (förutom det senaste året, då den legat i en kartong...) sedan åttan (eller nian?) då jag fick den av min svenskalärare för att jag var den i klassen som läst mest. Ska bli intressant att se vad hon valde åt mig, enligt boktipset skulle jag ge boken 4.8 av 5 i betyg så hon kanske kände min smak ganska bra ändå Gittan? Eller så tog hon bara någon nyutkommen ungdomsbok som sålt bra utomlands, vem vet.

   Känns i alla fall bra att ha någon som finns där, och som är värd att ställa upp för eftersom man vet att man får det tillbaks då behovet finns. Du betyder mycket mer än du förmodligen tror du gör.

Bestämt.

   Till hösten pyser jag. Vart vet jag inte än, men det lär märkas.

.

   Mina försök att väcka minnen och få någon form av igenkännande är till synes helt meningslösa. Jag vill bara inte att det ska vara så, men slaget är förlorat sedan länge. Nu kastar jag in handduken.

Trött.

   Är jag idag. Klev upp 05.15 i morse så det är kanske inte så konstigt. Jobb från 6.30-13(30, fast jag tog ingen rast på förmiddagen utan gick tidigare istället. Ähähä.) Därefter gick jag till stan från jobb i brist på annat att göra i väntan på att mamma skulle sluta 16.15, så det blev drygt en halvmil i alla fall. Invigde (inveg?) nya skorna, som legat i lådan i flera månader. Funkade finfint, fast mina fötter är inte vana vid varken knutna eller stötdämpade skor, som dessutom inte är ingådda då så det kändes lite knas. Såg nog ganska rolig ut med kritaste vita springskor, jeans och blustunika. Men det kan jag bjuda på.
   Vägen längs storsjön var i alla fall väldigt fin, fanns väldigt mycket mer badplats än jag trodde och hade för mig. Var inte alls lika många hus som jag mindes det (eller bara inbillat mig att det var). Men nästa gång jag går ska jag baskemig ha kameran med mig, var fruktansvärt irriterad på mig själv över att den inte var med idag. Hmpf.
   Väl inne i stan satte jag mig först på en bänk och belönade mig själv med vatten, en ipren och cashewnötter. Men efter ett tag frestade Victor mig med glass så jag bestämde mig för att gå och köpa trots att jag tidigare dissat den idén. Hade lika gärna kunnat skita i det, för det jag ville ha fanns inte denna gången heller. BAJS. Finns det inte nästa gång är det sista mjukglassen därifrån för min del.

   Kanske kommer någon asbra mobilbild senare, men det återstår väl att se. Nu ska jag vila/sova/förvandla mig till grönsak/förpassa mig till koma/whatever.

RSS 2.0