Duktiga jag

   Cyklade nyss en sväng, inte jättelångt men bättre än inget. Tänkte gå från jobbet till stan imorgon, om det inte spöregnar dvs. Hoppas jag orkar. Måste till en förändring, tjohej. PEPPEN



Tack

   ..till Victor som tipsade om Melissa Horn, hennes låtar är fantastiska. Jag är numer fast för svenskt så Melissa, CajsaStina och L.Ekdahl ljuder ur högtalarna idag. Lagom vemodigt och fint.

Buu.

   Vill fortfarande gå på bio. Blev inget i veckan som var. Nytt försök nu i veckan kanske? Så trist att gå själv bara även fast man inte får prata.
   Det börjar märkas att den enda form av social kontakt man har är på jobbet, fungerar inte normalt. Längtar till ensamheten i stan, där har man i alla fall folk om kring sig så man inte hinner tänka lika mycket - eller åtminstone på andra saker. Kommer ändå inte fram till något, blir bara rastlös och orolig inombords. Det bara maler och maler, snart är jag vandrande pulver.

Igenigen.

   Ännu en vaken natt. Hur fan tog jag mig ur detta förra gången?

Ladylike

   Lyssnar jag på just nu, har äntligen installerat spotify. Dock har jag glömt bort vilka som gjort bra musik så spellistan är inte alltför välfylld...
   Äckeltrött och fruktansvärt uttråkad. Ska gå ner och se om vi skulle fika något eller inte... Annars blir det sömn. Godnatt osv.

Snorvarmt.

   Har målat idag! En vägg klar, tog inte allför lång tid heller. Duktigt. Solat har jag också, går ju inte göra ett piss när det är såhär varmt. Svettas ju bara av att ligga still, sommaräckel. Ge mig vinter nu!
   Ska ta en snabbdusch nu snart och sedan iväg till mormor och morfar en sväng. Toodles.

Självklart

   Som om det inte vore nog så kan jag dessutom inte somna nu. Allt blir bara bättre och bättre...

Jadu.

   Sjukt trött, fick 2.5 timmes sömn natten till idag, från 00 till 02.30 dessutom... Ser just nu ut som ett lakan i ansiktet, ett vitt sådant. Eller tja, ett lakan ser nog ganska så solbränt ut i jämförelse med mitt ansikte. Asbra. Är än mer irriterad än jag är trött på idiotbror men det är en annan femma.
   Tillbringade dagen med 7.5 timmes jobb idag, alltså tre gånger så lång tid som längden på nattens sömn. Började arbetandet med att ha en unge som skrek mer eller mindre konstant i 1.5 timme, just my luck. Dessa två sista dagar har verkligen varit usla, igår kom jag inte iväg från jobbet förrän 17.25, förmodligen enbart för att jag hade annat planerat till 17.30 för en gångs skull samt en väldigt avbruten lunch... Stackars unge. Och så ungen idag, som fortsatte skrika (snarare vråla) till och från under resten av dagen. Dessutom fick jag ont i magen av gröten, första gången det hänt på alla gånger jag jobbat och ätit av den. Säkert massor av fler saker som gått åt h-vete men det är inget jag kan minnas något av för tillfället. Är verkligen helt körd i skallen.
   Avsade mig också besök på årets motormässa under morgondagen som bror (som tydligen inte visste något om att den var nu trots att det sitter skyltar över hela stan samt reklamas på radion) skulle ta med mig på, orken finns verkligen inte. Kanske på söndag istället, dock var det gratis inträde för de med gatubilar att ställa ut imorgon så det finns förmodligen mer att titta på då... Allt går verkligen emot mig, det ena med det andra med det tredje.

   Imorgon måste det bli målning och städning. Åtminstone det ena eller det andra, men helst lite av varje hur nu det ska gå till. Det återstår att se, nu ska jag sova. Godnatt.

Ps. Hade förresten lite sweettalking med Victor igårkväll så all bad har inte dagarna varit. Men nästan. Ds.

4.

Fast jag inte sett dig på så länge
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden
om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du.

                    Joakim Thåström

Less.

   Somfan. Orkar verkligen inte. Ge upp.

   Dejten med tanterna gick bra, eller vad man ska säga. Andréa hade vurpat med cykeln och fått hjärnskakning så vi andra fick möta upp henne på akuten, läskigt var det att se henne klen, hon som är värsta stålkvinna. Fick i alla fall träffa ná och ge paket, blumma och kort och säga hejdå och önska henne lyckatill och ha det bra i Copenhagen (hostjävlasvikarehosthihi). Även om vi inte hörs av jätteofta kommer det kännas konstigt att veta att hon är sådär långt bort, men jag förstår henne. Fly Östersund var en askanoners idé måste jag säga.

   Jobb gick bra. Är sjukt trött nu. Jobb imorgon också så det blir sömn alldeles strax. Ska bli skönt, kroppen skriker efter vila, typ. Jag måste komma på något vettigt att göra av mina pengar, vad?! Ska allt fundera ut det någon dag, när jag orkar och kommer att tänka på det, haha.
   Sjukt usla program på tvn nu för övrigt. Buu. HEJSÖMN!

Det här kommer aldrig att fungera.

   Ohållbart är ordet. Tristessen och ledan. Fy tusan. Tillbaks i gamla banor, verkligen inget jag önskat, måste ta mig vidare. Skaffa ork till att genomföra saker, för saker som behöver bli gjorda finns i höga drivor (bokstavligt talat till och med). Borde göra en lista, kort och koncis för att inte vara alltför ångestframkallande. Vart ska man börja egentligen..?

Ingen rast och ingen ro.

   Blev uppringd förut idag så nu blir det jobb som gäller imorgon, och förmodligen fredag också. Känns rätt bra ändå, jag vill ju ha så mycket och nu när jag vet att jag har helt okej löner ända fram till augusti får jag väl passa på.
   Framöver kvällen imorgon blir det nog fika, eller en glass i alla fall. Sista dejten med allihop, Andréa flyttar på fredag, ända ner till Köpenhamn dessutom. Känns lite vemodigt ja. Som jag slitit med smsande hittan och dittan för att lyckas klämma in en träff! Alla jobbar helt omlott, så typiskt. Men 17.30 är det sagt, hoppas ungarna försvinner i bra tid, är nämligen schemalagd ända fram tills dess... Men det ska nog gå bra! Agneta sa att det skulle vara ungar till halv fem-fem så. Skyndaskynda imorgon, men det blir fint! Hejåhå.

FOTBOLL IKVÄLL!

   HEJA SVERIGE! Eller hmm.. Det  var ju Champions league-finalen. Undrans vilka som spelar..?

Oppemittinattn.

   Äjajunu. Tokhungrig, dötrött och allmänt skitäcklig. Mat, sömn och dusch är mer än välbehövligt, dock i motsatt ordning. Den kvava luften är verkligen dödens. Kanske borde sticka ut huvudet genom fönstret (det spöregnar fyi), det kan ju liksom inte bli värre. Iofs kanske jag inte når ut med huvudet utanför taket så då blev det lite jobbigare. Bäst att låta bli. Nu svamlar jag bara en massa, till skillnad från när kan man ju fråga sig då. Jag vet inte, aldrig? Kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Godnatt.

Krivitiviteten flödar.


Hett.

   Olidligt, kvavt och regn. Dagar som denna är lika hemska som de allra sommarvarmaste dagar, dagar då jag helst av allt skulle vilja emigrera till Svalbard eller Antarktis (isbjörnar eller pingviner, hmm..?) En takfläkt vore kanske ingen dum idé ändå, kanske borde återuppta kikandet efter lämplig sådan.

   Lön på onsdag, funderar på att ta en egodag i staden och bara göra det som faller mig in. Får se hur det blir med allt, är det sådant här väder går det ändå inte att måla så päronen kan inte gnälla, tjoho. Fantastiskt att vara 20 och få bestämma över sig själv helt utan någon annans inblandning (jag är inte alls ironisk, åhnej).

   Den numera kroniska huvudvärken vägrar släppa, inte går det att skylla på vädret heller då det varierar medan huvudvärken är densamma. Får kanske ta och flytta in på toaletten tillsammans med en enorm vattendunk och ett par sugrör och se om det hjälper (toaletten då vattnet har en förmåga att både rinna rätt igenom och samtidigt lagras i kroppen vilket framtvingar konstant toaspringande efter minsta intag, det är nästan fantastiskt). Låter dock inte särskilt frestande så jag tror jag skjuter på det ytterligare ett tag...
   Något jag borde ta tag i typ omgående är montering och färdigställande av mitt rum, i det här tempot kommer det aldrig bli färdigt. Vad jag gjort hittills på drygt en vecka är, hör och häpna, upplockning av en växt samt vasen jag köpt till! Nästintill världsomvälvande initiativ från min sida. Ville dock inte att stackars blomman skulle dö redan i påsen (som stått orörd sedan i lördags), nej, den ska allt få plågas lite i det fria innan jag lyckas ta död på den. Kämpa på! Be strong! osv.

   Nu känner jag för att ta tag i en film, något att spinna vidare på kanske. Adjö.

3.

      "Det finns ingenting i världen som är helt och hållet fel,
   flickan min", sa hennes far och såg på klockan.
      "Till och med en klocka som står till lyckas visa rätt tid
   två gånger om dygnet."
                                                  Paulo Coelho, Brida.

Buhu

Vi hade förstås bara chokladsås... Så jag dränkte glassen med sådan istället.


18

   ..timmar har jag sovit i natt. Minus fyra uppvaknanden (då jag var lika sugen på glass med kolasås och strössel varje gång). 18 timmar är väldigt lång tid, funderade lite på vad jag skulle ha kunnat hunnit med istället för sömn hela tiden en det var för jobbigt. Har drömt en massa konstigt och äckligt. Och att jag som vanligt var ogillad och utstött av diverse anledningar, så på så vis blev det alldeles för mycket sömn, även om det säkerligen var välbehövligt på andra sätt. Nåväl.
   Nu väntar ledighet fram till måndag, ska bli skönt. Enda som är bestämt fram tills dess är husmålning men det ska nog gå an. Och glassätning som jag tänkte ta itu med inom en ganska snar framtid. Adjö.

Yes man

   Såg jag förut ikväll, fin feelgoodfilm. Riktigt bra i mitt tycke, önskar att mitt liv också kunde förändras lite radikalt sådär. Hmm..

   Förut idag upptäckte jag ett utkast på mobilen, "ångestfett och naturliga barn" stod det. Noteringar jag gjorde 7.37 i torsdags morse då jag vaknade, de orden var nämligen de sista orden från en dröm strax innan uppvaknandet. Minns inte längre vad det handlade om, önskar jag gjort en längre notering menmen. Lite roligt var det allt, jag drömmer jättekonstiga saker nuförtiden. Ännu konstigare är det att jag faktiskt minns en del drömmar när jag vaknar, brukar inte riktigt vara så.

   Längtar fotografering och att komma bort härifrån. Tror jag ska tacka ja till jobb den där veckan i sommar så kanske jag kan ta mig iväg någonstans till hösten, det vore fint. Känns som om det är dags att flytta också, längtar efter lugn och ro. Längtan, längtan, längtan alltid, alltid. Så kan det vara, får bli bättre på att ta tag i saker och ting och förverkliga lite av de drömmar som faktiskt finns undanstoppade någonstans i mitt medvetande. Yes woman. Tyeep. Nu sova, ska upp 06.25 imorgonbitti. Det längtar jag dock inte till, faktiskt.

Hemma.

   Och fullkomligt utmattad efter knappt någon sömn alls natten till idag. Men jag överlevde och dagen har varit fin även om jag nu är lika fattig som trött.
   Får i alla fall lön på onsdag, massa pengar dessutom, blev alldeles förvånad. 102 kr/timmen har jag fått räknade jag ut, känns finfint nu till sommaren. Har nästan 67 timmars arbete till att se fram emot nu framöver dessutom så jag ska nog överleva sommaren. Funderar på att tacka nej till de 31.5 timmarna jag är erbjuden att jobba i juli, tråkigt arbetssällskap. Ska kika på vilka ungar det är som ska vara där då först innan jag bestämmer mig, mer pengar vore ju fint annars och det är bara 75% så det skulle nog gå att uthärda en vecka. Jaja, återstår att se.

   Hade även med mig kameran men tog inte en enda bild, sanslöst dåligt men orken fanns inte. Det var skönt att bara vara också och inte tänka på något annat än sig själv och det man pysslar med för stunden, utan en massa annat parallellt och fix hit och dit. Hoppas på fler tillfällen. Ser även fram emot besök och picknick i sommar. Måste ta och fundera ut vad jag vill hitta på den kommande tiden framöver, en dag då jag är på bra humör och känner för att göra saker dvs. Det går som lättare då. Men nu - efterlängtad sömn.

Fniss.



   Så var min dag över (för nästan 23 timmar sedan visserligen men jag har inte orkat skriva). Kalas idag borta hos bror med bullar, tårta och hallonsoda. Fick till och med blomma av hans svärmor, förvånad blev jag när hon ryckte tag i min arm och räckte över den, haha. Känner mig nöjd med både gårdagen och idag, även om jag igår eftermiddag höll på att få psykbryt efter att ha hämtat tårtan hos konditoriet, beställde en gräddtårta och fick en helt utan, men de gjorde ny och vi fick ta fika medan vi väntade så det gick bra ändå och humöret steg igen.

   Har åkt en himlans massa bil den senaste veckan. ~150, plus resorna till och från jobbet (7 mil t&r x2). Men det har varit fint det med, detta skall också firas imorgon då jag ska... Just det, åka ännu mer bil! Kommer avverka 40 mil till de kommande två dagarna men jag längtar som tusan. Det ska bli skitkul.

   Tack alla som hörde av sig igår också, inte varje dag man har fem missade samtal och sex olästa meddelanden. Blev otroligt glad, fina är ni allihopa!

Jaha.

   Var i Sveg i helgen, målade i fredags och i morse. Blev  ganska så fult men fick duga. Åkte till Sundsvall igår, handlade massor och blev nöjd och väldigt trött. Huvudvärk till tusen idag, sömn ska bli skönt. Evinnerligt gnäll här hemma, hatar det.
   Imorgon blir det hus och sömn hela dagen, lär knappast bli så men man kan ju önska.
   Börjar ta sig med jobb nu, ska jobba någon timme på tisdag, förmodligen onsdag och sedan måndag igen. Två veckor i juni och förmodligen (och förhoppningsvis) heltid i någon (-ra) veckor senare i sommar. Pengar önskas i massor. Längtar hemifrånflytt och utomlandsresa, vart vet jag dock inte. Blir fin höst i alla fall, tror jag.

FML

   "Today, eating at a nice restaurant and feeling curious, I daringly ask for the surprise 'Maiden's Dreams' desert. The waiter comes back with a banana between two ice cream balls on a plate and no spoon."

Finfint tidsfördriv.


Dilana Robichaux (Smith)
   Hon har verkligen fantastisk röst. Har suttit och lyssnat på olika klipp i säkert en timme nu. Jag har verkligen en thingy för hesa sångröster. Saknar Rockstar Supernova lite på tv nu också, det var roligt att se på, människorna är så otroligt speciella och ofta töntiga, haha. Men musiken är verkligen bra. Jagfårintenog.


115

   Imorgon får jag nog mina böcker, längtar. Tur jag inte hunnit (orkat) börja på ny bok ännu, blir till att ta en av de nya när de väl kommer.

   Körde på körskola för första gången idag också, 40 minuters snurrande i bostadsområden. Bromsar/kopplar i fel ordning vid inbromsning och så tyckte han att jag körde för fort på dragläget när jag skulle iväg, och fusk med spegeltittande. Men det gick bättre och bättre. Klar med övning 1-4 iaf. Ska backa nästa gång dvs på torsdag morgon, lär gå fantastiskt! Eller inte, jag är verkligen sämst på att backa. Menmen, någongång ska det göras. Får nöta imorgon och på onsdag och hoppas på att det inte går allt för dåligt. Tur att jag inte har dubbellektion i alla fall, hade känns jättedumt att slösa en hel sådan på backningskiten nu när jag inte hinner träna. Blablablah. Det får bli som det blir.

   Nu vill jag sova! Ska lägga mig och blunda en stund i alla fall, sådeså. HEJS!

2

I USA har de skickat väldigt många män till månen. De borde skicka flera. Kanske allihopa.
                                                                                                                               Moa, 6 år

1

I Belgien är alla husdjur grå. Eller så var det en svartvit tidning.
                                                                                Matilda, 7 år

-



   Nu drömmer jag om dig också... Fan. Saknaden är alldeles för stor.

Nu är våren kommen, mor. Nu får vi gå utan strumpor och skor.


En blygsam solskenshistoria


De gyllne små nycklar till sommarne sal



0503.

Promenad igen, denna gången på Dragsö.



1. Fjäril.
2. Fiskande svan.
3. Tusenskönor, i tusentals.
4. Min man.
5. Min mans läskiga, men (i vanliga fall) vackra öga. Dock inte det med pricken i, jag gillar pricken.
6. Mitt öga, kisade med det andra vilket syns.
7. Jag är skev (och fräknig).
8. Buskig blomma. Eller tvärtom.
9. Spindelnätigt (och jag vet inte namnet på växten.)
10. Trollskog, läskigt men vackert.
11. Ännu en växt med (ett för mig) okänt namn.
12-14. Fågelbesök. Vi hade glass, då blir man populär.

Vi hann med årsdag också innan detta (den 30/4).

0429.

Promenerade en (kort) sväng, jag var lat - Saltö var fint.

0428.

Åka tåg dagtid är mysigt. Åkte från ett blött och gråtrist Östersund med tåget klockan 6. Lyckades somna en timme, vaknade strax innan Ljusdal där det redan börjat grönska. Det fortsatta resandet söderut därefter var som att resa in i framtiden, grönare och grönare allt vartefter tiden gick. Nedanför Norrköping började jag räkna gula buskar för att sysselsätta mig, kom upp i 75 eller så tror jag, innan Linköping där jag inte orkade räkna vidare. Såg även ett par rosa träd! Och årets första nyckelpiga illustrerad på bilden nedan.


Blir nog mer dagtidsresande hädanefter tror jag. För även om jag var trött (lyckades tima in 3 timmars sömn endast under natten) så mådde jag otroligt bra. Jag brukar inte gilla våren, men att få se sådan förvandling var faktiskt ganska fantastiskt. Sverige är ganska så fint ändå. Slutmålet på resan var inte heller så tokigt. Faktiskt.

RSS 2.0