baptism

50mm f/2,5 1/100sek ISO200 / 50mm f/2 1/125sek ISO200

Lillskrots dag idag. Har varit på uselt humör (på grund av bild två) både igår och idag, men det blev ju okej till slut. Tack Gud för vinter och att himlen inte var stengrå, ljuset i kyrkan var väldigt fint.

Förresten så har det dåliga humöret inte enbart berott på tårtbaket, är inne i en rejäl svacka nu där minsta motgång känns som att bestiga berg. Längtan efter att gå i ide är tillbaks.

Men! Jag har i alla fall haft en ganska fin helg ändå, trots att middagsplanerna i fredags inte gick som tänkt och att det mesta djävlats. Men jag har fina människor runt mig och har än en gång kommit fram till att fotografering är fantastiskt roligt, särskilt nu. För att "fira" detta ska jag under morgondagen beställa reflexskärmar och fundera på hur jag på bästa sätt ska kirra min dopgåva till skrot, nämligen en porträttfotografering. Måste försöka byta fokus.

Längtar till 21.15 (OS-finalen i hockey) och sömn därefter. Sedan har jag ännu en jobbvecka att se fram emot. Måste kurera mig från halsontet också så jag kan träna och göra de förändringar jag själv kan styra över.

Tjing.

deadly tired

50 mm f/2,2 1/3200sek ISO200

Efter alldeles för lite sömn (knappt fyra timmar), sju timmars jobb och sju kilometer på löpbandet sitter jag nu här med världens tyngsta ögonlock. Sömn är vad som står näst på tur, efter damernas sprintstafett klockan 22. Om jag lyckas hålla mig vaken tills dess. Godnatt.


if holding hands is to discrete, lets make out in the middle of the street

50mm f/1,8 1/4000sek ISO200

Idag saknar jag kramar och pirr i magen.

och just, jag är fortfarande helt tagen av the man your man could smell like (LÄNK, titta!)


a day full of sunshine

50mm f/2 1/4000sek ISO 100

Tanken med dagen var att jag skulle ta mig in till stan före 14 för att träna. Istället klev jag upp tio över och det enda jag egentligen gjort idag är att åka in på byn för att handla chips. Inte riktigt enligt planen kanske.
I övrigt har jag som vanligt tittat på OS, repriser av OS och vinterstudion från OS. Kikar just nu på melodifestivalen (mest för att man "måste"), Timoteij och Crusified Barbara håller jag på idag.
Nu, mera OS! Tjing.

battery low, please charge

50mm f/2,2 1/500sek ISO 200 / 50mm f/1,8 1/800sek ISO 200

 

Är alldeles jättetrött idag, inte så konstigt då jag somnade väldigt sent i natt också. Såg som sagt hockeyn, hade lika gärna kunnat avstå. Men jobbet gick okej ändå och jag fick träffa både Natta och Sush efteråt så dagen har varit fin. Tröttheten kom inte förrän jag kom hem och det gör ju liksom inte så mycket egentligen.

Tittar på skidskyttet nu, det går inte alls bra för svenskorna men sånt kan det vara. Får glädjas åt norskornas framfart istället. Ska se detta sedan blir det nog till att sova, får se om jag orkar vakna och titta på hockey vid 0130 eller inte. Kanske vore bäst att låta bli, försöka få ordning på dygnsrytmen till nästa vecka. Men nu ska jag fokusera på tvn. Tjing.


a day full of nothing

50mm f/1,8 1/1600sek ISO 200 / 50mm f/1,8 1/3200sek ISO 200

 

Idag har jag verkligen inte gjort mycket alls, sov till 11.50 då jag klev upp trots att jag kände mig mer död än levande eftersom jag inte somnade förrän halv sex på morgonen... Men jag överlevde dagen och med en powernap efter "middagen" så tog jag mig till och med iväg och tränade! Det gick förvånansvärt lätt idag faktiskt, en timmes intervall på rullbandet var piece of cake och jag fick köra lite cykel/crosstrainer för att fördriva lite mer tid. Att jag sedan åt en äggmacka för mycket när jag kom hem var kanske lite onödigt men det är jobbigt att man ska bli så sanslöst hungrig av att träna.

Nu väntar sängen, struntar i hockeyn trots att den börjar vilken sekund som helst. Godnatt.

Eller nej, jag orkar med de tre arbetstimmarna imorgon även om jag är vaken och tittar, så jag ska allt se matchen innan jag sover. Natta får sitta och peta på mig imorgon eftermiddag så jag håller mig vaken tills jag ska hem ♥


road trip

30mm f/7,1 1/50 sek ISO 200

105mm f/7,1 1/200 sek ISO 200

Ja, i(förr)går bar det av på road trip, denna gången med Hedemora som slutdestination. Huvudmålet var inte så särskilt förvånande bil. Resan var lång men gick bra trots att ekipaget vi färdades ner med (och jag och bror1 även hem med) inte var det allra stabilaste. Men vi överlevde allihop och runt 90 mils bilåkande till kan adderas till listan. Får väl ge mig ut och föreviga den nya saaben i familjen någon dag.
Fick köra den från stan och ut hit i alla fall, enda jag körde på hela dagen kan tilläggas. Rätt shysst bil även att köra. Det är nog förresten inte alla storebröder som skulle anförtro en bil med blåsta kolvar till lillasyster med fyra månader gammalt (ungt) körkort, men mina gjorde det och både jag och bilen överlevde den relativt korta färden hem.
Road trips är fantastiskt i mina ögon, kanske inte just bilåkandet (som igår varade en hel evighet) men allt som hör därtill. Man pratar så mycket om sådant man inte pratar om annars också, det är nog det bästa. Jag är en resemänniska där det enda som egentligen räknas är resan dit, inte målet.

Har världens bästa bröder ♥


Dagen idag har innehållit fettisdagslunch i form av bruna bönor och fläsk och semla på bygdegården inne på byn. Samt fika hos moster, tacos och OS-tittande (guld idag igen var ju fantastiskt - och överraskande).

lunchdags!

0-331e6fdac40dbd53da1396cf6caae716.png

Kolla varifrån!

lunchdags!


frukost :) nu är vi påväg mot albi

1d23a759093fccf44688470ccae1beb5.png

Kolla varifrån!

frukost :) nu är vi påväg mot albins hemtrakter också hejaheja


valentine's day

50mm f/1,8 1/160sek ISO 400

Började dagen med att hitta paketet ovan på golvet utanför dörren. Det inslagna innehöll ett ljusrosa blockljus med ytan utkarvad till formerna av rosor.
Avslutade dagen med film på bio med samma titel som rubriken ovan, mysig film. Fick dessutom sällskap i form av svägerska, trevligt trevligt. Så nu har jag slagit nytt rekord, 3 biofilmer inom loppet av 5 dagar. Bio är verkligen underskattat och fler borde gå oftare.
Nu är det dags att sova, det kommer bli en lång dag imorgon. Godnatt.
Ey, har förresten bestämt mig för att centrera bilderna och skriva ut kamerainställningarna då bilden togs. Håll till godo.

birdienamnam

105mm, f/5,6. 1/320sek ISO1250

Mamma väckte mig igår vid kvart över åtta och bad om att få låna kameran, jag sa nej med tanke på att hon aldrig ens skulle få igång den så det blev till att kila upp från värmen under täcket och gå ner. Anledningen ser ni ovan. Satt ~20 tjädrar/orrar i grannens träd.
Drog på mig overallen och gick ut, men hann inte mer än gå ut genom dörren innan de flög iväg allihop... Menmen.

we are the world 25


Hittade denna hos
Rebecca och tja, jag kan inte annat än dela med mig.

b-day party



1. Bakade snyggaste tårtorna hittills i mitt liv
2. Födelsedagsbarnet som blev hela 22 år
3+4. Så som det brukar se ut när någon i vår släkt har kalas

kan. inte. sova.

se ovan.

again



Hade tänkt att jag skulle vidareutveckla föregående inlägg, men jag tror jag lämnar det som det är. Kortfattat. Gällande tantmyset kan jag tillägga tacos, glass (x3) och övernattning. Finfint.
Dagen idag har (efter grötfrukost) tillbringats i staden där jag tränat och handlat för mycket (igen). Allt var dock inte till mig så det får väl vara okej. Tänker i alla fall inte returnera något såatte.
Dagen avslutades med kycklingrulle till middag och därefter bio idag igen. Jag älskar bio, det måste vara bland det bästa som finns.
Ska se två filmer till i mars, två i april och en i maj har jag bestämt såhär långt. Funderar på att gå och se Valentine's day på söndag också. Måste se Farsan också, hujedamig vilka sorgliga kontoutdrag jag kommer att mötas av framöver. Men jag får dra in på allt annat, vilket jag ska. Skulle egentligen inte handla något mer förrän i april... Men det var semivälbehövda grejor så det får vara som det är. Något kul ska jag ju ha för att jag jobbar.

Imorgon fyller storebror år, jag ska baka tårtorna och släpa med mig kameran. Ska försöka komma ihåg att föreviga tårtbaket steg för steg så ni får se (jag vet att ni vill).
Nu ska jag sova, hoppas ingen ringer och väcker mig imorgonbitti. Vill inte och har inte tid att jobba så, kanske är lika bra att stänga av ljudet. Så får det bli. Till veckan får de gärna ringa, är less på att gå hemma. Men godnatt.

mysmysmys

Tantmys, biomys, rally och Pain of Salvation. Återkommer senare idag när jag sovit och återfått lite av  den normala hjärnkapaciteten.

När drömmar går i kras

För ett halvår sedan trodde jag att jag skulle ha tagit mig någonstans, utvecklats, blivit något mer än jag är nu. Men jag är fortfarande kvar, fortfarande med 15 kilos övervikt, outbildad, utan fast arbete och utan ens en aning om i vilken riktning jag vill ta nästa steg. Utan några större erfarenheter att stoppa i ryggsäcken.
Jag har visserligen under det senaste halvåret varit i stockholm på musikal, köpt bil, tagit körkort och jobbat mer än någonsin tidigare. Men det är liksom ingenting som sätter sig, inget jag kommer ihåg då modet tryter.
Jag vill gå ut, bli träffad av blixten, av nya människor, av erfarenheter. Jag vill komma vidare, för trots att jag står still och stampar på samma fläck så lever världen vidare, något som förr inte känts alls lika påtagligt som nu. Alla rör sig, i en sedan tidigare bestämd riktning, eller en ny. Utom jag. Jag kommer ingen vart, jag saknar motivation och vilja, ork och engagemang. Jag saknar så mycket, så mycket jag skulle vilja vara och sådant jag inte alls vill ha. Jag slösar med allt, utom känslor och mig själv. Fast i det trygga, kvar i det fega.
Jag skulle vilja vara målmedveten, bestämd och arbetsam. Jag skulle vilja vara som Sickan och hela tiden ha en plan.

Jag skulle vilja vara allt ovan. Mest av allt skulle jag vilja vara modig.

Jag är på väg ner, och är nere i en svacka just nu, och ärligt talat vet jag inte hur jag ska ta mig upp den här gången. Det trygga "det ordnar sig" känns inte längre så betryggande, för jag vet att det inte stämmer. Men jag hoppas, någonstans långt där inne gör jag fortfarande det. Jag vill inte vara sådan här.

heart of glass


I brist på annat att fota. Väldigt kul dock!

I wonder as I wander

Funderar på vad jag ska ta och fylla den här dagen med. Lite packning blir det i alla fall, köra en maskin med tvätt vore inte så dumt heller. Men mest av allt skulle jag vilja och behöva fylla på hårddisken med lite bilder så det slapp komma upp såna här tråkiga inlägg med bara text.
Nu blir det till att hoppa upp från värmen under filten så får vi se vad som blir av dagen. Toodles.

grrrrrrrass



Gick ut en sväng, solen sken på vägen ut men bestämde sig ganska snart för att gömma sig. Skönt ändå.
Titta på foton på 40"sskärm är inte helt fel heller. Har nu bestämt mig för att köpa extern hårddisk med strömförsörjning via usb istället för digital fotoram eller dylikt. Mycket bättre än akvarie-/eldstadsdvderna de säljer...

outdoors

Har tillbringat dagen utomhus i närheten av mosters stuga. Ätit mat, gosat bebis, åkt pulka/kälke efter skoter (usch!) och fotat lite. Det fantastiska vädret tackar vi för.
Är mysigt trött och mör i kroppen nu, friskluften gör verkligen sitt. Ska försöka hålla mig vaken genom melodifestivalen ikväll åtminstone.



category

Har dagen till ära skapat en ny kategori där jag allt eftersom tänkte lassa in alla inlägg med egentagna fotografier. Känns som att det är dags att underlätta lite.
Ska fixa ny design också nu så snart jag orkar, och ja Andréa, jag lovar att texten ska synas bättre på nästa ;)

Håll till godo!

just in time




Känns som att det varit ont om foton här nu ett tag, så nu nollar vi mätaren med dessa i sig meningslösa bilder. Men som gör åtminstone mig varm och glad i själen.

puke

Har nu åkt på magsjuka också. Livet leker.
Imorgon hoppas vi på två styckna paket, lite glädje i allt mörker.

On a sinking ship

Känns det som. Ingenting känns bra. Uppgiven, less och ledsen.

RSS 2.0