fett


50mm f/4 1/30sek ISO100

50mm f/1,8 1/80sek ISO100                                                                     50mm f/2,8 1/30sek ISO100

Gillar min bil. Nu kan till och med jag tycka om sommaren lite. Lite.

hunting break

Tillbringade gårdagens rast utomhus i jakt på blåsippor, lyckades inte hitta en enda men ströfotade lite ändå. Håll till godo.

50mm f/2,2 1/2000sek ISO100                                                                              50mm f/2,5 1/800sek ISO100

50mm f/1,6 1/1250sek ISO100


hjemme

Har tillbringat min lediga tid i brors lägenhet i stan sedan i torsdags, jobb och stök. Spikande, soffliggande och obekväma nätter. Varma bad och varma solstrålar genom persiennerna. God mat, ont i halsen, tantbesök och fotboll. Trivsel.
Hem igen efter en tidig morgon och dåligt humör på jobbet, mitt tålamod har börjat tryta. Dags att gå vidare. Appropå det så har brevet om uppgifter till arbetsproverna kommit ,och med det en prestationsångest som heter duga (för första gången på år). Efter att ha läst det och beställt framkallning och knapp genomgång av bilderna till det så inser jag hur mycket jag har kvar att lära mig, hur mycket som kan bli mycket bättre. Men också att det faktiskt finns en del som är bra redan nu, och framförallt viljan att bli bättre.
Dags att våga, jag ska bara komma på vad och hur.
Men först sömn, klockan är mycket vilket innebär pengar på kontot och någon timme för lite kvar tills det är dags att kliva upp. Godnatt.

8.

Mme de Stael - Vi upphör att älska oss själva om ingen älskar oss

dinner's served

Pepparbiff, sötpotatis, morötter och gräs. Hemmarörd sås över det, gott. Efterrätten väntar i kylen också. Äntligen helg!


hey you




Har numera photoshop (nej, jag tänker inte börja redigera mina bilder nu heller. Måhända att det dyker upp några svartvita framöver men that's it.) på datorn så jag har sparat två versioner av samma bild som ni ser ovan. Den första är förminskad till 30% med paint och uppladdad i 700px via bilduppladdningen här på bilden - med andra ord den metoden jag använt hittills (fast bilderna är uppladdade i 600px).
Den nedre är förminskad till 700px redan före nedsparning, och då genom save for web vilket man tydligen ska göra.
Och visst fan är det skillnad. Halleluja praise the lord! Borde väl kanske spara om alla bilder och lägga upp den uppdaterade varianten i bättre kvalité men det orkar jag inte. Istället så påbörjar vi ett nytt kapitel från och med idag. Nu ska det bara dyka upp något att fotografera, och inhandlas lite nytt till väskan när pengar kommer in. Heja.

ick

Bor i en svinstia och ser ut som skit, äcklas av bilden som visar sig i spegeln - nu är det nog. På riktigt. Återkommer när något är förändrat, jag, mitt rum eller någonting annat, för just nu har jag inget att bidra med.
Tack Gud för 20-timmarsveckor för det här går inte längre.

mitt i natten var det ja

Efter alldeles för mycket fuskande med maten i flera dagar, en kväll då magen gav upp, efterföljande natt med uppspringande för vomerande en gång i halvtimmen, en dag innehållandes en cola och tre glas med vätskeersättning så ligger jag nu här 2.5 kilo lättare och borde sova. Men det äntligen fungerande internätet håller mig vaken. Dessutom har jag (mellan vätskeersättningssippandet) sovit större delen av dagen så det går nog ingen större nöd på mig.
Har under dagen hittat igen en photoshop elementsskiva, så nu är det installerat sedan ska jag bara komma överens med det så jag kan förminska bilderna till rätt storlek för bloggen och på så vis förhoppningsvis kunna publicera dem utan att tappa i kvalitet. Men det blir ett projekt att dra igång med en annan dag, först och främst måste jag ta nya bilder så jag har något att publicera och det går inte sålänge jag knappt tar mig mellan sängen och köket, än mindre ut.
Nu natt, tjing.

shg @ bhp in february


Igor Larionov the one and only

105mm f/5,6 1/1250sek ISO200

Tomas Jonsson


50mm f/2,5 1/4000sek ISO200

Börje Salming enda svensken i Hockey Hall of Fame

50mm f/1,8 1/4000sek ISO200


easter egg and what's inside

50mm f/2 1/60sek ISO250

50mm f/1,8 1/40sek ISO250 / 50mm f/2,8 1/160sek ISO250


green green grass

50mm f/1,6 1/800sek ISO200

50mm f/1,6 1/500sek ISO200

Detta + en murgröna och en kruka till gräset på bild 2 var vad som köptes på IKEA då vi var iväg.


sweet little baby boy

50mm f/2 1/50sek ISO400 / 50mm f/2 1/40sek ISO 400


all star

50mm (något nedklippt på höjden) f/2,2 1/20sek ISO400

Tillbringade gårdagen som barnvakt, gjorde stan tillsammans med mamma. Köpte (äntligen!) en svart jumpsuit för hela 79.50, som till och med blev gratis då mamsen köpte två reaplagg. Därefter vidare till bland annat stadium där vi åter igen handlade tag 3 betala för 2 vilket innebar ett par skor till mamma, ett par röda till min samling och skorna ovan till bebis. Som jag jagat och inte hittat! Men nu är han cool, invigde dem igår då det blev middag på Eastern Palace för att fira Helenas födelsedag. A ville inte alls vara med utan hans päron turades om att vara ute med honom, uteunge. Men han var i alla fall snygg om fötterna!

Idag invigde jag mina röda till och från bilen och Helenas lägenhet där det intogs födelsedagsfika. Finfint!


mobil dag

Jobb med tidig morgon, inte alls min favorit men det gick an. Efter jobb funderade jag på om jag verkligen orkade genomföra min plan med att åka ner till storsjön och ta mig en runda, men då solen kikade fram för första gången på hela dagen samtidigt som jag satte mig i bilen kunde jag inte låta bli. Så iväg bar det och runt en sju kilometer någonting blev det väl, som vanligt. Sprang mer än jag brukar och underlaget var gött, ett par ordentliga dojor och sen så kan vi nästan göra det till en vana.

Vid hemkomsten snittade jag upp jordgubbarna som var kvar sedan igår, tillsammans med en banan och yoghurt. Sedan gick jag upp och däckade fram till middagen.

Det var min otroligt spännande dag i all korthet (nåväl, näst intill åtminstone). Justja, har klickat hem ett gäng rävar och en massa gummi också ja. Så hoppas vi på att det går någorlunda snabbt även om rävarna inte fanns i lager just precis nu. Nu blir det sömn igen för min del, gäller att passa på att vila nu inför lördagen som kommer bli lååååång. Godnatt.


ha(i)rd day


50mm f/2 1/160sek ISO100

Hade en alldeles för händelserik dag på jobbet idag, usch aldrig mer hoppas jag. 3+5+1 dag kvar sedan går vi ner på fyra halvdagar i veckan, känns lagom alltså. Inte blir man fri ungar på fritiden heller, lördagen är numer fullbokad, återstår att se hur det går. Bra tror jag nog. Nu ska jag ta mig en snabbdusch och sedan är det nattens, och så håller vi tummarna för att jag slipper stress- och mardrömmar i natt.


birthday(dad)kid

50mm f/2 1/800sek ISO100 / 50mm f/1,8 1/1600sek ISO100

Kusin (far till sköningen på bild 2) fyllde år så dagen har bestått av kalasande hela dagen. Min brorson fick genomföra favoritsysslan och åka på en skotertur med farbror, vilket dock inte var tillräckligt som ni ser på bild 1. Skön dag med solsken och gott att äta. Ett under att jag inte är tillbaks till att näst intill rulla fram.


Uppd.7

X Träna regelbundet
X Gå ner i vikt
X Återuppta fotograferandet
X Äta chokladdoppade jordgubbar
X Hitta motivationen och byta gym
X Köpa systemkamera

Nytt!
98 Köpa teleglugg
99 Köpa ljuskänsligare zoomglugg
100 Simma med delfiner
101 Snorkla vid korallrev

sunshine thru my window, that's what you are

50mm f/2 1/2000sek ISO100

Dags för en dag med ännu mer solsken och ännu mer ätande, kusin fyller nämligen år idag. Aldrig får man sova ifred. Men först! Frukost.


little blue eyed girl

50mm f/1,4 1/320sek ISO100

Solen sken ute och jag tänkte att jag skulle ta vara på ljuset, vart det blev av vettetusan. Det såg jag dock inte förrän allt var nedpackat och bilderna var inlagda på datorn. Men något blev det i alla fall.


and it was all yellow

50mm f/1,8 1/400sek ISO100

Mor stal tillbaks sina crocs så jag fick ta och inviga mina brand new shoes, inte mig emot. Köpta på Scorett i Sundsvall för 599 pix.


easter

50mm f/2 1/320sek ISO320

50mm f/2,5 1/60sek ISO320

50mm f/2 1/4000sek ISO320

Lyckades avsluta med att riva ner ljuslyktan ovan så den gick sönder. Inte har jag kommit ihåg att sopa upp glasflisorna från golvet heller.


another day of... yeah, what really?

50mm f/1,6 1/25sek ISO800

Tröttnade på att sitta inne så jag rotade fram mina gamla vapendragare från förra året och drog en sjukilometersrepa. Hade skavsårskänning redan innan jag kommit halvvägs och konstaterade att jag måste köpa mig ett par nya löpardojor av bättre kvalitet då både ovanförvarande och de nya går ut sig och måste snöras om dubbelt så hårt redan efter 15-20 minuters träning.

50mm f/1,4 1/60sek ISO640

Kom hem och fick önskemål om bullbak, så det var bara att sätta igång. De blev minst lika goda som snygga.

50mm f/1,6 1/60sek ISO800

Har även fått tillbaks mina vita converse, och med 'fått tillbaks' menar jag att de var smutsbruna tidigare. Nu fattas bara lite lim i sulan (efter ett par dagar på torkställningen) och sedan är vi good to go igen.


raindears

105mm (dock nedklippt och därmed 'mer inzoomad') f/7,1 1/500sek ISO200

Saknar nya foton så här kommer renjävlarna från 23/3, som jag var ute och jagade även den 22a. Det var den här dagen jag insåg att jag saknar ett riktigt tele, 105mm räcker inte sådär jättelångt alltså, och kvalitén är inte den bästa heller. Men sånt ordnar sig.

Just nu ser jag fram emot långledigheten, även om jag kommer vara mer än less på den redan på lördag. Men den behövs. Och solen behövs, även om jag avskyr att snön regnar bort just nu. Ge mig några fler dagar av -5 och solsken tack.

Har förresten hittills avverkat tre av de sex filmer som kom i brevlådan i måndags (plus en som jag köpte för någon månad sedan) de senaste dagarna, jag som inte uppskattar film sådär särskilt ofta är nu ganska så fast, så det blir till att plöja igenom en del till av samlingen. Fame var den första av de tre, och den var väldigt bra ,levde definitivt upp till mina förväntningar även om den var väldigt lik Step up-filmerna (eller tvärtom). New Moon och Upp var de andra två av de tre, bra filmer men inte sådär fantastiska som jag förväntade mig. Men jag kommer definitivt se dem igen. Och igen. Men först mer av annan film och därefter sova. Tjing.


RSS 2.0